Finançada per la Generalitat de Catalunya durant dos anys i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet, a través de Ripollet Impulsa, la Comunalitat està impulsada per sis entitats de la ciutat i el propi consistori, oberta a incorporar iniciatives i propostes.
Un total de 37 empreses i entitats turístiques del Vallès Occidental han rebut aquest diploma, que acredita la bona gestió en sostenibilitat i en la lluita contra el canvi climàtic. El certificat està impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, com a organisme encarregat de la seva implantació a la comarca.
Actualment, hi ha 2.275 persones en situació d'atur, 44 menys que ara fa un mes. Malgrat la millora, Ripollet es manté com un dels municipis de la comarca amb un major percentatge d'aturats.
Serà la tercera edició amb aquestes modalitats, dirigides a persones joves de 16 a 21 anys. Les sessions informatives i les entrevistes es realitzaran entre els mesos de juny i juliol, per tal d'iniciar el curs el mes de setembre. Gairebé el 90% de l'alumnat del curs actual ha optat per retornar als estudis.
El Pla, elaborat per la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, compta amb 4 programes, 11 eixos de treball, 36 línies d'actuació i 79 accions. Es tracta d'una estratègia on empresa, ciutadania, administració, formació i entorn són les palanques de canvi per implementar un model d'innovació i progrés a Ripollet en l'àmbit industrial.
Actualment, hi ha 2.319 persones en situació d'atur, 18 menys que ara fa un mes. Malgrat la millora, Ripollet es manté com un dels municipis de la comarca amb un major percentatge d'aturats.
L'Ajuntament de Ripollet endegarà aquest mes d’abril la 4a edició del programa d'orientació “Tastet d'Oficis en transicions educatives”, dirigit a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament.
Aquest dimecres, 30 de març, se celebra la jornada Impuls Trans Ripollet de forma telemàtica amb els objectius de detectar les necessitats del col·lectiu trans en l'àmbit laboral i donar a conèixer el servei d'acompanyament de l'Ajuntament de Ripollet a empreses i a persones trans en recerca d'ocupació.
Es tracta d'una desena de cursos, entre març i setembre, dirigits tant a persones en situació d'atur, com assalariades i autònomes, en l'àmbit tecnològic i especialment orientades a persones i empreses que formin part de la cadena de valor de la salut i el benestar.
Actualment, hi ha 2.330 persones en situació d'atur, 10 menys que ara fa un mes. Ripollet es manté com un dels municipis de la comarca amb un major percentatge d'aturats. Malgrat tot, la xifra d'aturats respecte fa un any continua en descens continuat.
La primera formació es realitzarà en dues sessions, els dies 7 i 9 de març, i tractarà sobre la igualtat de gènere a les empreses, emmarcat en el programa d'actes amb motiu de Dia de les Dones #8MCadaDia.
La primera formació comença a principis de març, amb un curs sobre igualtat de gènere a les empreses, coincidint amb la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona.
Les persones que hi vulguin participar han d'estar inscrites en el programa de Garantia Juvenil i al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d'ocupació. Enguany es torna a posar el focus en la indústria del Vallès Occidental.
El pròxim 15 de desembre es farà la primera activitat del nou servei ‘Jove, anem per feina’, un conjunt d’assessories laborals i tallers ocupacionals adreçats a persones joves.
Ripollet acaba el mes d'octubre amb 2.338 aturats, el que suposa una taxa del 12,3%, encara per sobre de la mitjana comarcal. Malgrat tot, l'atur continua reduint-se mes rere mes, 73 persones aturades menys en l'últim mes, segons l'informe d'Infoatur del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Amb l'objectiu de fidelitzar i ampliar la xarxa de persones usuàries de la Targeta Més. La targeta de Ripollet, aquesta tardor se sortejaran 10 targetes amb 50 euros per utilitzar-les als més de 40 establiments adherits a aquesta iniciativa.
L'atur s'ha situat a Ripollet, aquest passat mes d'agost, en el 13,33%, amb un total de 2.543 persones aturades. Són 24 menys que el mes anterior i 545 menys que fa un any. No obstant això, la localitat continua sent la segona amb més atur de la comarca, després de Badia (19,3%). Li segueixen Terrassa (13,2%), Montcada (12,7%) i Sabadell (12,5%).
La baixada de la taxa d'atur a Ripollet, que se situa en un 14,77%, és inferior a la mitjana comarcal i catalana, i la ciutat continua sent el segon municipi del Vallès Occidental amb un percentatge de persones aturades més elevat. L'atur afecta especialment a les dones i les persones de més de 55 anys, segons es desprèn de l'informe d'Infoatur.