Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Alcalde

L’alcalde o alcaldessa presideix la Corporació i, com a tal, representa la ciutat i en defensa els interessos; és el cap de govern i de l’administració municipal i, per tant, presideix els òrgans municipals, llevat d’aquells que la presidència sigui designada pel Ple o aquells que, per la seva pròpia naturalesa o definició, tinguin una altra presidència. L’alcalde o alcaldessa respon dels seus deures, bé de forma directa, bé de forma solidària amb els seus delegats, davant el Ple municipal i davant la ciutadania. Les seves atribucions són les que estableix la legislació local, sens perjudici de la delegació que, de l’exercici de les atribucions delegables, pugui fer a favor de la Junta de Govern, de les tinències d’alcaldia i dels regidors i regidores. Té la potestat de delegar les seves atribucions en els termes que estableix la Llei 7/85 i la Llei 8/87 Municipal de Catalunya, article 54, i, de revocar-les amb plena llibertat. Llevat de les ordres de direcció de caràcter menor, les seves decisions es materialitzaran formalment a través de Decrets de l’Alcaldia que seran notificats a totes aquelles persones que tinguin interès directe i legítim en la decisió. Des de juny de 2023 l’alcalde de Ripollet és Luis Tirado García (PSC-CP).

Luis Tirado García

Grup municipal PSC

Luis+Tirado-1.jpeg

 

Nascut a Sabadell,

Tinc 52 anys, estic casat i tinc dues filles. Soc de Ripollet de tota la vida. M’agrada fer esport, vaig jugar al primer equip del CF Ripollet i vaig ser atleta del RUA. Viatjar i el cinema son els meus hobbies. He viscut 32 anys a Can Mas i ara porto 20 a Pinetons.

Trajectòria formativa
Llicenciat en Administració i Direcció d’empreses
PDD al IESE de Barcelona. Diplomat a Empresarials.

Trajectòria professional
He treballat durant 32 anys amb diferents càrrecs al sector privat. Quan estudiava treballava a una fàbrica com a operari de producció. El meu primer treball després de la universitat va ser a un banc però no em va agradar i vaig canviar a una asseguradora a on vaig aprendre a gestionar equips de persones. Vaig estar des del 1997 al 2000. Al 2000 vaig canviar a una empresa de formació i vaig viatjar molt per tota España per supervisar les delegacions. El 2005 em van contractar una de les principals asseguradores de salut i vaig ser el director de Barcelona i Girona, també de València i Castelló.

El 2012 vaig decidir canviar de feina per tornar a Ripollet després d'un any vivint entre València i Ripollet. Vaig ser director general d'una empresa de serveis sanitaris. El 2017 vaig tornar a canviar i em van contractar com a Gerent d'una empresa de serveis sanitaris a Barcelona i més tard vaig començar un altre projecte com a director general d'una Fundació en què ajudem a persones en la fase final de vida.

Trajectòria política
Vaig entrar a militar a les Joventuts Socialistes de Catalunya amb 18 anys i em van nomenar primer secretari de Ripollet al cap de pocs mesos i Vice primer secretari del PSC Vallès Occidental. El 1993 em vaig afiliar al PSC. Vaig ser regidor de Ripollet de 1995 a 1999 amb responsabilitats a l'equip de govern. El 2015 vaig tornar a ser nomenat regidor del grup del PSC. El 2017 em van nomenar primer secretari del PSC. Actualment sóc el primer secretari PSC de Ripollet i secretari de la Mesa del Consell Nacional del PSC i Alcalde de Ripollet des del 17 de juny de 2023.

Sou
63.888,61 euros (acord plenari de l'11 de juliol de 2023) 

Agenda de l'Alcalde

Agenda de l'Alcalde