Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Alcalde

L’alcalde o alcaldessa presideix la Corporació i, com a tal, representa la ciutat i en defensa els interessos; és el cap de govern i de l’administració municipal i, per tant, presideix els òrgans municipals, llevat d’aquells que la presidència sigui designada pel Ple o aquells que, per la seva pròpia naturalesa o definició, tinguin una altra presidència. L’alcalde o alcaldessa respon dels seus deures, bé de forma directa, bé de forma solidària amb els seus delegats, davant el Ple municipal i davant la ciutadania. Les seves atribucions són les que estableix la legislació local, sens perjudici de la delegació que, de l’exercici de les atribucions delegables, pugui fer a favor de la Junta de Govern, de les tinències d’alcaldia i dels regidors i regidores. Té la potestat de delegar les seves atribucions en els termes que estableix la Llei 7/85 i la Llei 8/87 Municipal de Catalunya, article 54, i, de revocar-les amb plena llibertat. Llevat de les ordres de direcció de caràcter menor, les seves decisions es materialitzaran formalment a través de Decrets de l’Alcaldia que seran notificats a totes aquelles persones que tinguin interès directe i legítim en la decisió. Des de juny de 2015 l’alcalde de Ripollet és José M. Osuna López (Ara Decidim).

José M. Osuna López

Decidim Ripollet

alcalde-jose-maria-osuna.jpeg

Nascut el 23 de maig de 1987 a l’Hospital Taulí de Sabadell, ha viscut tota la vida a Ripollet. Resideix al nucli antic i té un fill. Amant de la música, participa a entitats juvenils i musicals de Ripollet.

Després de cursar els estudis obligatoris a Ripollet, es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB. Posteriorment, va obtenir un Màster en Investigació en Ciència Política “Pensar i Governar les Societats Complexes” per la UAB. Actualment cursa el Grau de Dret per la UOC.

Des de 2011 fins al 2015, va ser becari pre-doctoral com a personal investigador en formació a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB.

Va iniciar la seva trajectòria política l'any 2011 i, fins el 2015, va ser regidor del COP – Compromís per Ripollet. A més, des de 2013 fins l'any 2019 va ser conseller al Consell Comarcal del Vallès Occidental de les Candidatures Alternatives del Vallès.
L'any 2015 va ser escollit alcalde de Ripollet pel grup Ara Decidim Ripollet. Des de llavors i fins a l'actualitat, és també conseller metropolità a l’AMB.

Més informació al següent ENLLAÇ

Agenda de l'Alcalde

Tota la informació sobre l'agenda de l'Alcalde, actes, reunions i altres esdeveniments.
  • 2023-03-28T10:00:00+02:00
  • 2023-03-28T10:30:00+02:00
  • Sala de reunions Ajuntament
Març 28 Dimarts

28/03/2023 de 10:00 a 10:30