Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Patrimoni

Presentació

El Centre d'Interpretació del Patrimoni i la Memòria Històrica de Ripollet s'encarrega de:

Recerca. La recuperació de la memòria local és imprescindible per entendre el nostre context actual. Les tasques de recerca del CIP – Molí d’en Rata van orientades a treballar en tots els camps necessaris, des de les fonts orals fins a la conservació i adequació del nostre patrimoni físic, amb l’objectiu d’entendre, estudiar i documentar el nostre passat local. Per una altra banda, es fa el seguiment d’intervencions arqueològiques, com la del Molí d’en Ginestar o la del Parc dels Pinetons.

 

Conservació – Restauració. El CIP – Molí d’en Rata entén com a conservació tan aquelles accions que preveuen i impedeixen el malbaratament de peces i /o elements patrimonials (conservació preventiva), com aquelles intervencions directes sobre la peça, quan es faci necessari. La col·lecció d’objectes que acull el CIP és variada: numismàtica, art, restes arqueològiques, eines del camp, indumentària, i objectes etnològics en general. Fins al moment, i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, s’han restaurat peces procedents del fons del Centre d’Interpretació del Patrimoni com diversos quadres del pintor local Andreu Solà, la maquinària de l’antic rellotge del campanar de l’església de Sant Esteve, una premsa de vi o un grup de peces de teler romanes, entre altres objectes. A banda, es fa un seguiment de les instal·lacions en termes de conservació preventiva.

 Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata (1).jpg   

Documentació. Des del CIP – Molí d’en Rata ens encarreguem de documentar i inventariar tots els elements que conformen tant la col·lecció del CIP–Molí d’en Rata com d’altres elements propis del patrimoni local.

Difusió. El CIP – Molí d’en Rata produeix i mostra exposicions per donar a conèixer i difondre els resultats obtinguts a partir de les línies de recerca. Històries compartides: La immigració a Ripollet als anys seixanta; Josep Maria Brull: L’artista, el mestre, l’home; Temps de vinya, Les Veus d’un barri, 50 anys de Riuades o El pa de la diversitat, són algunes de les produccions ja presentades des del CIP-Molí d’en Rata.

Dinamització. Escolars, entitats locals, gent gran i associacions de veïns, són alguns dels usuaris habituals de l’equipament. En aquest sentit, treballem, dia a dia, per donar a conèixer a tots els ripolletencs la seva història local, però també per difondre elements patrimonials de Ripollet que tenen un valor afegit i que també són apreciats per visitants no locals, com és el cas del molí fariner.

Programes i/o activitats específiques. Des del CIP – Molí d’en Rata també ens encarreguem de fer activitats específiques com ara el Juga amb la Història, Dia Internacional dels Museus, Jornades Europees de Patrimoni, entre d'altres. 

 

 

Notícies RSS

Veure'n més

Agenda RSS

Veure'n més

Informació de contacte

Adreça
c. del Molí d'en Rata, 1
Codi postal
08291
Telèfon
935946057
Correu electrònic
molidenrata@ripollet.cat
Horari
Dimarts de 9.30h a 13h i de 16h a 19.30h Dissabtes d'11h a 14h i de 17h a 20h Diumenges i festius d'11h a 14h