Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa el Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ) a Ripollet

A través d’aquest programa, l’Ajuntament de Ripollet preveu beneficiar un mínim de 50 joves d’entre 16 i 29 anys del municipi.

L’Ajuntament de Ripollet ha iniciat el Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ), a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat per la Unió Europea. La iniciativa té l’objectiu de promoure i mantenir la continuïtat formativa de persones joves d’entre 16 a 29 anys, amb especial atenció al col·lectiu de 16 a 24 anys, impulsant la millora en els processos d’orientació, suport i mentoria de l’alumnat en risc d’abandonament escolar prematur o que ja hagin abandonat els estudis. L’objectiu és reconduir-les al sistema educatiu o la seva inserció al mercat laboral, oferint els recursos més adients en cada cas.

Durant tres anys, es comptarà amb una persona tècnica d’orientació que serà la referent del dispositiu i l’encarregada de portar a terme les accions programades de manera coordinada amb altres agents del territori com ara els departaments d’Educació, Joventut i Serveis Socials, entre d’altres. Es tracta de fer una intervenció directa i personalitzada amb les persones participants, on es vol fomentar la formació professional, mitjançant l’orientació i l’acompanyament, i oferint els recursos més adients per a cada persona i el seu moment vital.

Les persones interessades a participar en el programa SOJ han d’estar inscrites en el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació en situació d’atur (DONO) i ser beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Poden adreçar-se a l’Oficina de Treball de Ripollet o a Ripollet Impulsa, al c. de Sant Sebastià 26, al telèfon 935 807 642 i escrivint a l’adreça electrònica orientacio@ripollet.cat.

Redacció ripollet.cat - NdP