Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local d'Ocupació va realitzar l'any passat més de 900 orientacions individuals

A la borsa de treball Xarxa Xaloc hi ha inscrites actualment unes 1.800 persones de Ripollet i prop d'un miler d'empreses. Durant el 2023, s'hi van inscriure 363 persones i es van donar d'alta 17 empreses.

El Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet va gestionar l'any 2023 més d'un centenar d'ofertes de feina. El balanç de l'any passat mostra que es van portar a terme 908 orientacions individuals i 260 sessions grupals, amb les quals 1.617 persones van rebre assessorament o van aprendre eines i mètodes per millorar la seva ocupabilitat.

El Servei Local d'Ocupació de Ripollet és un dispositiu impulsat per la Diputació de Barcelona, que té l'objectiu que les persones en situació d'atur tinguin més eines per trobar feina, o que les persones que treballen tinguin possibilitats de millorar de feina. Així mateix, el SLO també vol establir vincles amb les empreses per detectar les seves necessitats i oferir assessorament especialitzat, per cobrir aquells perfils professionals que més requereixen a través del servei d'intermediació laboral.

Uns 1.800 ripolletencs, inscrits a la Xarxa Xaloc d'ocupació

Les ofertes i demandes de feina es gestionen a través de la Xarxa Xaloc de serveis locals d'ocupació, on actualment hi ha inscrites unes 1.800 persones de Ripollet. L'any passat s'hi van registrar 363 persones. A més, 69 usuaris de la borsa de treball van participar en les formacions del Recull d'Activitats subvencionades per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Ripollet, que van contribuir a donar suport al seu procés de recerca o millora de feina. En aquestes formacions, es tracten aspectes com l'actualització del currículum en funció de les noves demandes del mercat de treball, com presentar-se a una entrevista de treball per competències o com utilitzar les xarxes socials i les eines digitals per millorar el procés de recerca de feina.

Pel que fa a les empreses, de les 995 inscrites en l'actualitat a Xaloc, 17 d'elles es van donar d'alta durant l'any 2023. Quant a la intermediació laboral, es van gestionar un total de 116 ofertes de treball, que van suposar una taxa de cobertura d'un 44%. A més, es va contactar amb 934 persones per derivar-les a diverses ofertes de la Xarxa Xaloc.

Tant les persones com les empreses que vulguin donar-se d'alta a la Xarxa Xaloc s'han de posar en contacte amb Ripollet Impulsa, al telèfon 935 807 642 o al correu electrònic orientacio@ripollet.cat.

Redacció ripollet.cat - NdP