Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet Impulsa

Què és Ripollet Impulsa?

Què és i quines són les línies d'actuació de Ripollet Impulsa

Ripollet Impulsa representa l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Ripollet.

Inicia la seva trajectòria al 1992 com a Patronat Municipal d’Ocupació executant alguns programes per incentivar l’ocupació de la ciutadania i evoluciona en tots aquests anys fins arribar a convertir-se en un àmbit de l’Ajuntament que té com a eix principal el desenvolupament i consolidació de les polítiques actives d’ocupació i l’impuls del teixit empresarial del municipi.

L’objectiu principal de Ripollet Impulsa és afavorir un procés reactivador i dinamitzador de l’economia de Ripollet. Mitjançant l’aprofitament dels recursos locals i la posada en marxa d’una estratègia de desenvolupament i la cooperació pública i privada, es pretén estimular i fomentar el creixement econòmic, generant ocupació, renta i riquesa amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i el benestar social de la població.

 

La missió és la de promoure la millora d’ocupabilitat de les persones mitjançant l’orientació professional i la formació qualificadora i localitzar ocupació de qualitat en el teixit productiu de l’entorn amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i el benestar social de la població.

 

Com?

Treballant a través de serveis, activitats i projectes per al desenvolupament local integral de la ciutadania, la ciutat i el territori.

 

Per a què?

Per a què la població de Ripollet augmenti les oportunitats de trobar o mantenir feina a Ripollet i la seva àrea d’influència així com que les empreses que conformen l’entramat productiu local guanyin en competitivitat i solidesa fent del municipi un pol d’atracció.

 

Per a qui?

Per a la ciutadania de Ripollet en general: persones en situació d’atur, treballadores en actiu, emprenedores, estudiants, comerciants i empresàries.

 

Amb qui?

Amb els agents econòmics i socials del municipi: associacions de comerciants, associacions del mercat municipal, gremis empresarials, centres educatius,  iniciatives d’economia socials i solidària, entitats i associacions locals, representants institucionals, sindicats i partits polítics.

 

La filosofia que defineix a l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic, suposa un canvi organitzatiu i cultural de l’administració de l’Ajuntament de Ripollet envers al model anterior:

  • Col·laboració
  • Innovació pública
  • Associacionisme
  • Cooperativisme
  • Economia Social i Solidària
  • Responsabilitat
  • Sostenibilitat
  • Implicació
  • Comunicació

Aquesta cultura i projecció per al desenvolupament econòmic de la localitat de Ripollet s’han de treballar de manera transversal amb altres valors com la proximitat, confiança, transparència, passió, integritat, respecte, treball en equip, excel·lència i la millora continua.

 

El Pla d’Actuació Municipal

El Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023, elaborat per l’equip de govern a principis de l’any 2020, especifica la voluntat política de les actuacions a realitzar per a cadascun dels àmbits de l’ajuntament, definint les polítiques públiques a desenvolupar en el mandat.

Ho podeu consultar íntegrament aquí: https://www.ripollet.cat/ajuntament/consistori/pla-daccio-municipal-2019-2023