Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Biblioteca Municipal

Cicle prínceps i princeses desexplicats

 

Cicle Prínceps i Princeses.jpg

Cicle Prínceps i princeses desexplicats

 

Els personatges clàssics com mai te’ls havien ensenyat.

La Biblioteca municipal de Ripollet programarà el 2023 un cicle de hores del conte coeducatives on a través de contes clàssics replantejats o bé d’històries de nova creació, es donarà una visió crítica dels personatges tan masculins com femenins per desmuntar els rols de gènere que tan sovint trobem en els contes clàssics.

El cicle de Prínceps i princeses desexplicats neix de la iniciativa de la Regidoria de Feminismes d’incorporar la coeducació, la perspectiva de gènere i la reivindicacació d’igualtat de drets entre homes i dones durant tot l’any, desenvolupant programes i projectes amb una mirada més global.  

El cicle constarà de 7 sessions d’una hora de durada i se celebrarà cada darrer dissabte de mes entre el 25 de març i el 25 de novembre de 2023 a la Biblioteca Municipal de Ripollet.

Totes les sessions estan recomanades a partir dels 3 anys i aniran a càrrec de Vivim del Cuentu, una companyia amb més 17 anys d’experiència en la narració oral i coneguda sobretot pels seus contes editats per Baula en la col·lecció Contes Desexplicats.

 

Calendari de sessions:

 

Dissabte 25 de març, a les 11.30 h.

I si… no sóc presumida?

I si la rateta decidís que llegir llibres és més interessant

que malgastar el dia mirant-se en el mirall?

 

Dissabte 29 d’abril, a les 11.30 h.

I si… no sóc valent?

I si el valent de la història no fos el cavaller Sant Jordi sinó la princesa? I si el drac no fos tan ferotge com ens han pintat?

 

Dissabte 27 de maig, a les 11.30 h.

I si… em proposo ser lliure?

Què passaria si la Rapunzel es cansés de ser manada i decidís viure el seu propi estil de vida cantant a la llibertat i fugint de la seva torre?

 

Dissabte 17 de juny, a les 11.30 h.

I si… sóc polit?

Els 7 nans que protagonitzen aqueta història són bruts, deixats i desendreçats, però tot això canviarà ben aviat! T’ho pots creure?!

 

Dissabte 30 de setembre, a les 11.30 h.

I si… sóc més forta que el llop?

Qui ha dit que la Caputxeta Vermella és una nena dèbil i delicada? Veniu i descobriu a la Caputxeta més forta del món dels contes!

 

Dissabte 28 d’octubre, a les 11.30 h.

I si… m’agrada fer ganxet?

La mitja, el ganxet i les labors no són només cosa de les nostres àvies. També hi ha pirates, com el gran Capità Garfi, que hi estan aficionats!

 

Dissabte 25 de novembre, a les 11.30 h.

I si… estimo com vull?

Ningú ens ha de dir a qui hem d’estimar o com ho hem de fer. Descobriu a un gripau blau que espera un petó per convertir-se en un príncep formós, però... qui li farà?