Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Què és el servei de Cultura?

El servei de Cultura de l'Ajuntament gestiona els equipaments culturals del municipi, alhora que proporciona els recursos culturals tant a la ciutadania, com al teixit associatiu local. 

Missió

La cultura és un reflex de la nostra societat i la manera que tenim d’expressar-nos i de relacionar-nos. Així, entenem com a cultura les múltiples representacions artístiques, les festes populars, els tallers culturals i de formació, la lectura i el patrimoni, entre d’altres.

Cultura també és, però, tot allò que som capaços de generar als espais de relació i de convivència. Compartir coneixements i aprendre dels altres és una pràctica comunitària que, des de l’Ajuntament de Ripollet, volem posar al centre de la vida de les persones.

1566935254622.jpg

 Valors

  • Proximitat amb el territori i personalitat pròpia 
  • Foment de la participació ciutadana 
  • Compromís amb els valors ètics i democràtics
  • Igualitat i perspectiva de gènere 
  • Respecte i sostenibilitat amb el medi ambient

Visió

Entenem la cultura com una eina de relació i expressió. I és per això que treballem per fomentar i entendre les múltiples representacions artístiques, però també allò que es genera des dels espais de relació entre les persones. 

Entenem la cultura com a pràctica comunitària: compartir coneixements, gaudir i aprendre en espais de convivència. D'aquesta manera contribuirem en fer de Ripollet una ciutat viva a nivell cultural en tots els àmbits.

Objectius

Per tal d’aconseguir que la cultura sigui de totes les persones, per a totes les persones
Perquè la cultura sigui compromesa amb els valors democràtics, de justícia social i de participació; que tingui personalitat pròpia i mirada de gènere, i que sigui respectuosa amb el medi i la diferència, cal:

—Democratitzar-la, des d’una perspectiva plural.
—Promoure-la, perquè sigui un element de cohesió.
—Enfortir-la, potenciant el treball del teixit associatiu.
—Sensibilitzar les persones perquè entenguin el seu paper protagonista com a creadores de cultura.