Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Biblioteca Municipal

Col·lecció

La Biblioteca Municipal de Ripollet ofereix una àmplia i variada col·lecció de fins a 43.500 exemplars en totes les temàtiques del coneixement.

Per consultar el fons, podeu utilitzar el Catàleg Col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

També podeu suggerir noves adquisicions per al fons de la biblioteca a través del següent formulari.

 

Fons general

La Biblioteca compta amb un ampli fons que intenta representar totes les branques del saber. L'ordenació es realitza mitjançant la CDU (Classificació Decimal Universal), d’aquesta manera, l’ordenació és numèrica i alfabètica.

 

Fons de literatura i novel·la

A la sala general trobareu el fons de ficció, amb una àmplia secció de novel·les en català i castellà, de tots els gèneres i des de clàssics a novetats editorials. També disposem d’una col·lecció de llibres en lletra gran, especialment recomanats per a persones amb problemes de visió. Aquí també trobareu la secció de poesia i teatre.

 

Fons infantil

A l’àrea infantil de la biblioteca trobareu més de 12.000 documents destinats especialment als infants. El material d’aquest fons és per a nens i nenes d’entre zero a dotze anys. En aquest espai, també hi trobareu la col·lecció de llibres per a petits lectors (de 0 a 3 anys) i el Racó de famílies.

 

Premsa i revistes

A l’àrea de premsa i revistes trobareu la premsa diària i tindreu accés a més de 100 títols de revistes de totes les temàtiques, com ara art, cinema, cuina, història, informació i opinió, oci, llar, salut, etcètera, i que podeu agafar en préstec.

 

Fons de cinema i música

La Biblioteca disposa d’una secció específica de música i cinema que acull un fons d’enregistraments sonors de més de 2.000 exemplars i un fons d’enregistraments audiovisuals de 5.000 exemplars.

 

Còmic

La Biblioteca disposa d’un fons de còmic i manga de tots els estils i gèneres.

 

Col·lecció Local

La Biblioteca Municipal disposa d’una secció on es recullen els fons dedicats als temes locals i amb obres d’autors i autores nascuts a Ripollet o que hi tenen alguna mena de vinculació. Aquest fons està format per més de 570 documents, alguns d’ells per motius de conservació poden tenir restriccions en el servei de préstec i cal consultar-ne la disponibilitat.