Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Biblioteca Municipal

Serveis

Préstec: la Biblioteca Municipal t'ofereix la possibilitat d'emportar-te fins a 30 documents a casa durant 30 dies. Només necessites disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya.

Pots sol·licitar fins a 3 pròrrogues del documents en préstec, sempre i quan cap altre usuari no hagi reservat aquell document. Es poden demanar personalment a la biblioteca, per telèfon, correu electrònic o a través de l’espai personal.

 

Reserva de documents

Si busques un document , tens l'opció de reservar-lo automàticament a través del catàleg Aladí o posar-te en contacte directament amb la biblioteca.

Per fer la reserva, cal cercar el document al catàleg i prémer el botó "Reservar" del registre del document. Quan el document reservat estigui preparat, rebràs un avís per passar a recollir-lo.

 

Préstec interbibliotecari: si la biblioteca no disposa del document que busques, pot demanar que et portin documents de qualsevol altra biblioteca de Catalunya de manera totalment gratuïta.

 

Préstec de llibres electrònics

eBiblioCAT és el servei de préstec gratuït de llibres electrònics adreçat als tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya. Es pot accedir als continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

Accedeix al servei a través de: http://catalunya.ebiblio.cat o descarregant l'aplicació eBiblioCAT, disponible per a Android i iOS.

 

 

Bústia de retorn de documents

La bústia de retorn exterior et facilita tornar els documents que tens en préstec qualsevol dia i a qualsevol hora, fins i tot quan la biblioteca està tancada.

 

Servei d’informació

atenem les teves sol·licituds d'informació i t'assessorem sobre els recursos disponibles i com utilitzar-los: orientar-te dins la biblioteca; localitzar els documents que necessitis; realitzar cerques al catàleg i molt més.

 

Internet i +

La Biblioteca permet accedir a Internet i a eines d'ofimàtica des dels ordinadors que trobaràs a l’equipament. Disposem de 12 ordinadors per a ús del públic. Tens al teu abast sessions de 10, 30 i 60 minuts, amb un límit de 3 sessions diàries per biblioteca i un total de 50 sessions al mes. Pots imprimir els treballs o les consultes que realitzis (abonant el preu públic corresponent vigent.

 

Wi-Fi

A la Biblioteca pots connectar-te a Internet des del teu ordinador portàtil o altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi (Wireless Fidelity). Tens disponibles varies xarxes: la xarxa Biblioteca de Diputació de Barcelona amb la que et pots validar a través del teu carnet; i la Wi-Fi Ripollet_sense_fils, punt de cortesia de l’Ajuntament de Ripollet, permanentment obert.

 

Serveis a escoles i entitats

La Biblioteca col·labora amb les escoles i les entitats del municipi oferint-los serveis que ajudin a crear una xarxa de cooperació cultural. Els principals serveis que oferim són el carnet d’escola o entitat; els préstec de lots de documents; les visites a la biblioteca; la cessió d’espais; i l’assessorament.