Les millores a la pista d’atletisme, el projecte ‘Fem un salt als parcs de Ripollet’ i la proposta ‘Millorem el barri’ de Tiana i Pont Vell han estat les tres iniciatives més votades.
El Centre Cultural va acollir la setmana passada una xerrada a càrrec d'Iván Capdevila, director de la consultoria Estudi Ramon Folch i Associats, per fomentar l'autoconsum de les energies renovables a les ciutats i assessorar sobre l’energia solar fotovoltaica i les anomenades comunitats energètiques. El nombrós públic va mostrar-se molt interessat per les idees exposades.
El Consell Metropolità de l'AMB aprova que no augmentin les quotes dels dos impostos l'any 2023, i anuncia noves bonificacions per als usuaris dels nous sistemes de recollida selectiva d'escombraries.
Fins a l'1 de novembre, el cementiri obrirà les portes de 9 a 18 hores. Per altra banda, ja han acabat les obres de reparació del mur esfondrat del Cementiri Municipal de Ripollet.
Aquestes actuacions, juntament amb el reasfaltat de la passera i la remodelació d'un nou tram del carrer de Sant Sebastià, suposaran una important millora de la via pública i l'accessibilitat en aquests barris.
L’estudi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) mostra que, des de la posada en marxa del nou sistema Ripollet Aporta fins ara, les fraccions d’envasos i orgànica han augmentat significativament i ha disminuït la fracció de la resta, complint amb els objectius fixats pel consistori.
Després d’una reunió de l’alcalde amb responsables d’Endesa Distribució, l’empresa s’ha compromès a estudiar millores en el cablejat i en la instal·lació de baixa tensió al municipi, que s’inclourien en el seu pla d’inversions.
Amb l'objectiu de millorar l'atenció als veïns i veïnes, l'Ajuntament ofereix cites, tant presencials com telemàtiques, amb enginyers, arquitectes i altres tècnics municipals de l'àmbit de Ciutat i Sostenibilitat, per tal de resoldre dubtes i agilitzar la gestió de tràmits administratius.
El guardó, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’ha assolit després de complir amb 49 dels 52 ítems de transparència, arribant al 94%.
En un escrit dirigit a la presidenta de l'AMB, Ada Colau, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, proposa signar un conveni entre l'Ajuntament i l'AMB per a la gestió del servei, fins que l'Àrea Metropolitana prengui la decisió definitiva sobre el model de gestió.
A banda de treballar en l'optimització de potències contractades de les instal·lacions municipals, amb un estalvi estimat de més de 61.000 euros a l'any, l'Ajuntament continua executant actuacions de renovació i optimització de l'enllumenat públic.
El contracte també inclou la recollida de voluminosos que, en la línia del canvi de sistema de recollida d'escombraries que es posarà en marxa a l'estiu, passa a ser amb recollida concertada.
El nou servei de neteja de la via pública entrarà en funcionament el 24 de gener i té previst augmentar la freqüència de pas a tots els carrers de Ripollet. Amb un cost d’1,4 milions d’euros a l'any, és un dels contractes més elevats del consistori.
A través d'un acord entre l'Ajuntament de Ripollet i la UCR, aquells establiments associats que rebin comandes a través de canals digitals podran oferir aquest servei gratuït.
Tal com va anunciar durant el Ple d’octubre la regidora de Serveis Municipals, Pilar Castillejo, s’espera que estigui enllestida abans que acabi l’any la redacció del projecte de renovació d’un 10% de l’enllumenat públic de Ripollet, concentrats principalment als barris de Can Mas, Sant Andreu, Pont Vell i Tiana.