Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament preveu renovar més de 1.000 fanals amb tecnologia LED durant els pròxims mesos

L'objectiu és que, abans de Festa Major, s'hagin substituït 1.247 punts de llum de Ripollet, el que implicarà un millor enllumenat i una reducció important del consum elèctric.

L'Ajuntament de Ripollet ha acordat la substitució d'un total de 1.247 punts de llum del municipi per llumeneres de tecnologia LED, amb l'objectiu de millorar l'eficiència i l'estalvi energètic. Un cop s’enllesteixi aquesta actuació, només quedaran 1.200 punts per substituir, dels 4.500 que té el municipi, el que representarà que un 73,4% de l'enllumenat públic tindrà tecnologia LED.

Es calcula que aquesta renovació de l’enllumenat suposarà un estalvi d'entre el 60 i 70% del consum d'energia actual, és a dir, uns 350.000 kWh/any menys, el que implicarà una reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, una reducció de la contaminació lumínica i un estalvi econòmic important.

Fins ara, ja s’ha fet la substitució als barris de Tiana, Pont Vell, Can Mas, així com a la rambla i als carrers adjacents de la zona centre. Ara, se substituiran lluminàries als barris de Can Clos, Pinetons, Centre, Can Vargas i al camí de la Serra. 

La previsió és que aquesta actuació hagi finalitzat, totalment, abans de Festa Major. El seu cost és de 267.222,67 €, IVA inclòs, i tant el subministrament com la instal·lació anirà a càrrec de l'empresa Electricitat Boquet, la mateixa que té contractada l'Ajuntament per al manteniment de les instal·lacions d'enllumenat públic al municipi.

L’actuació es contractarà a través de l'Acord marc de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) de Serveis i subministrament d'elements d'eficiència energètica en l'enllumenat públic; i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona mitjançant el Programa sectorial Renovables 2030.

Redacció Ripollet.cat – NdP/JS