Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet manté el reciclatge en un 56% durant els primers mesos de 2024

Les dades recollides mostren com el rebuig continua sent la fracció més important i que la separació de residus és superior a les zones on es fa la recollida porta a porta que a les de contenidor tancat.

Acabant el primer semestre de 2024, ja comptem amb les dades de recollida de residus dels primers cinc mesos de l’any, dades tant de recollida domèstica com de comercial. Les dades mostren que no hi ha hagut pràcticament variació en el percentatge de reciclatge que, a hores d’ara, ascendeix al 55’89 % del total de residus recollits. Sí que s’observa com el percentatge d’orgànica, envasos, paper i cartró i vidre és superior a les zones del municipi on es fa la recollida porta a porta que amb contenidor tancat.

Les dades se sectoritzen tant segons el residu com segons el sistema de recollida, és a dir, si es tracta de recollida porta a porta o bé de contenidor tancat. A data 31 de maig, les dades segons les diferents fraccions eren les següents:

Screenshot 2024-06-28 at 09-48-15 Ripollet manté el reciclatge en un 56% durant els primers mesos de 2024 — Ajuntament de Ripollet.png

Del total de tones recollides, als gràfics següents s’observa com encara el rebuig continua sent la fracció més important, tot i que hi ha una diferència d’un 17% entre la recollida porta a porta i la de contenidor tancat:

grafics.png

També es pot observar una diferència d’un 7% en la fracció de recollida orgànica, sent una millor dada en els barris on s’efectua la recollida de la resta de fraccions porta a porta. El mateix passa amb els envasos, on gairebé es duplica el percentatge de la recollida porta a porta per sobre de la de contenidor tancat.

Aquestes dades són les primeres després de la posada en marxa, el passat 1 de novembre de 2023, de les millores en el sistema de recollida de residus Ripollet Aporta, amb canvis per a ajustar-se a les necessitats de les diferents zones en què es va sectoritzar el municipi. Canvis que van incloure un centenar més de contenidors a les zones 2 i 4, és a dir, Can Mas, Maragall i Tiana-Pont Vell, així com el tancament dels contenidors d’orgànica i de resta.

L’objectiu ara és continuar millorant, per tal d’arribar al 65% l’any 2035, tal com estableixen les directives europees en matèria de residus i evitar les anunciades sancions.

Redacció Ripollet.cat - NdP.