Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet assoleix el segell Infoparticipa per tercer any consecutiu

L'Ajuntament de Ripollet és un dels 116 ajuntaments de Catalunya que aconsegueix aquest guardó de transparència, d'acord amb l'avaluació del seu web municipal, amb un 96,15%, complint 50 dels 52 indicadors sol·licitats.

Els representants de l'Ajuntament de Ripollet recollint el diploma d'Infoparticipa.
Els representants de l'Ajuntament de Ripollet recollint el diploma d'Infoparticipa

El web municipal de Ripollet ha rebut el reconeixement del segell Infoparticipa per la seva bona transparència, per tercer any consecutiu. Aquest guardó el va rebre aquest dimarts, 9 d'abril, amb la presència de l'alcalde de Ripollet, Luís Tirado i la regidora d'Organització i modernització administrativa, Sonia Martín, que van assistir a l'acte d'entrega que es va celebrar a la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquest sentit, Ripollet se situa, un any més, com un dels 116 ajuntaments de Catalunya reconegut amb aquest diploma. En base a l'avaluació dels webs municipals, el de Ripollet compleix 50 dels 52 indicadors establerts pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB.

Més en concret, aquests 52 indicadors es basen en la Llei de transparència del 2013 i responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Enguany aquests indicadors s’han modificat per apujar el nivell d'exigència de caire qualitatiu. S'hi han afegit aspectes referents a la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l'accés al formulari de peticions d'informació i l'informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució. De la mateixa manera, s'exigeix, també, que les retribucions i les declaracions de béns i d'activitats dels càrrecs electes es mostrin de forma individualitzada i en l'espai de cada responsable polític. S'ha posat també especial atenció en les agendes, tant la institucional com la d'activitats, així com en les anonimitzacions i en la publicació íntegra dels decrets d'alcaldia. A més, no es valida l'indicador si les informacions no estan del tot actualitzades, són comprensibles i es troben amb facilitat.

Foto de l'acte2.jpeg

L'acte va estar conduït per la periodista Núria de José Gomar i va comptar amb les intervencions del rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho i del catedràtic i director del grup d'investigació ComSET de la Universita, Armand Balsebre. L'entrega de guardons també va comptar amb la conferència 'Ciutadania informada. Nous reptes de la tansparència i el retiment de comptes', a càrrec de Juan Luís Manfredi, periodista i catedràtic.

Redacció Ripollet.cat - DVT.