Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Institut-Escola El Martinet

Institut-Escola El Martinet

Institut-Escola El Martinet

Contacte 

C. de Sant Jaume, 30
Tel. 935 947 522
A/e: a8076571@xtec.cat
Web: www.escolaelmartinet.com
Codi del centre: 08076571

Oferta educativa

Educació infantil, primària i Secundària obligatòria (ESO)
Àrea d’influència de la preinscripció: B
Institut adscrit: el mateix centre

Característiques

Horari lectiu: petits, mitjans i grans, de 9 a 12.30 h i de 14.30 a 16 h; més grans (secundària), Dilluns, Dimarts, Dijous i Divendres de 8:55 a 13:30 i de 14:30 a 16:15 h. Dimecres de 8:55 a 13:30 h 
Menjador escolar: sí
Servei d’acollida: sí, de 8 a 9 h
Lliure de barreres arquitectòniques: sí
Activitats extraescolars: sí, a partir de 6 anys
Socialització de llibres: tot el material és socialitzat

Equipaments

* Edifici d’educació infantil, que acull els infants de 3, 4 i 5 anys (espais d’aprenentatge, menjador i jardí)
* Edifici de primària, que acull els infants de 6 a 11 anys (espais d’aprenentatge i menjadors)
* Mòduls de secundària, que acullen els infants d’11 i 12 anys (espais d’aprenentatge i menjador)
* Jardí
* Gimnàs

AFI

www.afiescolaelmartinet.cat
Serveis que hi ofereix:
* Acollida al matí
* Menjador
* Activitats extraescolars
* Casal d’estiu

Presentació del centre

Al El Martinet és una escola pública que fa 16 anys que va obrir les portes. És una escola de dues línies en creixement, ja que ha esdevingut institut escola i des del curs 2019-20 acull l’etapa de secundària, que creix progressivament.
El Martinet es defineix com a lloc d’aprenentatge i de cultura, i organitza els seus espais i recursos per tal que els processos d’aprenentatge siguin possibles. Sota aquesta intenció ha procurat projectar una proposta educativa vinculada a les diferents etapes de creixement de l’infant sempre en la direcció d’oferir un entorn que obri oportunitats d’aprenentatge múltiples i diverses.
Justament per respondre a les necessitats específiques de desenvolupament de les diferents edats dels infants, l’escola té una estructura de quatre comunitats: la dels petits, la dels mitjans, la dels grans i la dels més grans. Cada comunitat inclou els infants de tres edats consecutives i un equip de mestres. La comunitat dels més grans està en creixement i el curs vinent tindrà dues edats, 11 i 12 anys. Així doncs, l’equip de l’escola es distribueix en quatre grups de treball facilitant així que les seves mirades i atencions puguin centrar-se en els infants de la comunitat on estan ubicats.
Dins de cada comunitat les mestres es distribueixen pels diferents grups d’edat com a adults de referència o donant suport concret a una edat específica. D’aquesta manera es procura que per a cada edat (on hi ha dos grups) es configuri un petit equip de tres mestres dedicats a l’acompanyament dels infants d’aquella edat així com de les seves famílies. Els grups d’infants estan normalment formats per 25 nens i nenes.
A l’escola partim d’una visió d’infant capaç i competent, desitjós d’aprendre i de relacionar-se amb els altres i el món. Així doncs, procurem crear situacions reals d’aprenentatge on l’infant se senti convidat al repte, a fer-se noves preguntes i a investigar per aprendre. Per nosaltres aprendre es vincula amb el benestar i la responsabilitat, així doncs, busquem construir conjuntament amb els infants una cultura d’aprenentatge lligada al compromís envers el món. Entenem que els diferents sabers i llenguatges ens donen eines i estratègies per actuar i comprendre.
A l’escola veiem habitualment els nens i nenes en petits grups, en parelles fent les seves recerques, ja que l’aprendre, tot i ser un procés intern, es construeix sempre amb els altres. De manera que en un mateix temps i un mateix espai poden arribar a passar alhora coses molt diverses.

Institut-Escola El Martinet alumnat jugant