Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Escola Municipal de Música

 

EMAR 2022-2023.jpg

c. del Molí d'en Rata nº1, Ripollet - 08291
Adreça electrònica: escolamusica@ripollet.cat
Telèfon: 932 550 406, extensió 3304
Horari, de dilluns a dijous, 17 a 21 h i els divendres, de 17 a 20 h

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA CURS 2024-2025

CALENDARI INSCRIPCIONS

 • Preinscripció alumnat EMAR: del 20 al 31 de maig de 2024
 • Preinscripció nou alumnat: del 3 al 21 de juny de 2024
 • Les preinscripcions es realitzaran a la mateixa escola de dilluns a dijous de 16 a 20 hores i divendres fins a les 19 hores.
 • Matriculació: de l’1 al 17 de juliol (de dilluns a dijous en horari de tarda)

CRITERIS D’ADMISSIÓ

 1. Preferència alumnat EMAR
 2. Sol·licituds simultànies: tindrà preferència l’alumnat que estigui entre els 2 i els 13 anys. Dins d'aquesta franja tindran preferència les persones de més edat i en sentit decreixent. 
 3. La resta d’alumnat s’admetrà en funció de l'ordre de demanda

Els preus públics referents a la quota mensual del servei s’estableixen mitjançant un sistema de tarifació en funció del nivell de renda de la unitat familiar.

MATRICULACIÓ

 • Matriculació: de l’1 al 17 de juliol (de dilluns a dijous en horari de tarda)
 • La documentació necessària que cal portar a secretaria al moment de realitzar la matrícula és la següent:

   

   • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o de la targeta de residència on consta el NIE.
   • Original i fotocòpia del llibre de família o d'altres documents relatius a la filiació.
   • Original i fotocòpia del llibre de vacunes de l'alumne.
   • Document del compte bancari amb els 24 dígits on es carregaran els rebuts domiciliats.

 

 

PRESENTACIÓ DEL CENTRE

EMAR, l'Escola Municipal de Música de Ripollet, es defineix com un espai obert i dinàmic on es crea i des d'on es projecta a l'exterior allò que es crea; per compartir i fer créixer idees, projectes i somnis.

L’equip de l’Escola Municipal de Música de Ripollet, entén l'art i la cultura, segons el seu projecte educatiu de centre, no només com una eina de treball, sinó com una eina per a la comunicació, l'expressió i el creixement personal. D’aquí que es fomenti la creació i el consum d’activitat cultural i artística a les aules i, també, d’activitats artístiques fora del centre.

El desenvolupament de l'aprenentatge, és bàsicament el resultat d'un procés de construcció, convé, doncs, garantir un ensenyament natural, fàcil, divertit i sobretot enriquidor per alumnes i mestres donant importància, per sobre de tot, a les persones.

On estem?

L'Escola Municipal de Música es troba a la part superior de l'edifici del CIP Molí d'en Rata i està totalment equipada per a les seves necessitats.  

 

OFERTA EDUCATIVA

L’escola té dues línies de treball, la FORMACIÓ REGLADA NIVELL INICIACIÓ I GRAU ELEMENTAL (infants a partir de 3 anys) i l’ÀREA PRÀCTICA destinada a tots aquells alumnes majors de 9 anys i sense límit d'edat, que volen donar continuïtat a la seva formació musical o bé iniciar- s'hi des de zero, seguint un ritme d'aprenentatge personal i a mida.

L’oferta musical passa per activitats com la SENSIBILITZACIÓ MUSICAL on els infants descobreixen la qualitat del so mitjançant el maneig dels instruments de percussió a través dels jocs, l’audició, la dansa i la cançó.

La pràctica de la música des de les primeres edats contribueix al desenvolupament general de la personalitat dels infants i del seu comportament envers els altres.

Les classes d’INICIACIÓ MUSICAL, estàn destinades a nens i nenes de 1r i 2n de primària. Els dos cursos que plantegem d’iniciació musical, es basen a fer una introducció a la grafia bàsica del llenguatge musical com a eina d'aprenentatge per l'instrument, desenvolupant l'activitat motriu i la creativitat.

Els Objectius generals se centren en 5 grans àrees: cançó i veu; oïda; rítmica, moviment i dansa; audició; lectura i escriptura.

L’activitat de LLENGUATGE MUSICAL es distribueix en 4 cursos de 3r a 6è de primària, amb l’objectiu final d’adquirir les eines i els coneixements necessaris per poder afrontar còmodament els nous reptes que es presentin amb l’instrument així com desenvolupar una personalitat artística i de creació adquirint també, un criteri estètic.

Els conceptes que s’hi treballen són molt diversos i amb una metodologia cooperativa i participativa, on el treball en grup pren una gran importància.

Les classes d’INSTRUMENT comencen en el mateix moment que l’alumne fa la seva primera classe, per tant, no cal marcar obligatòriament amb l’inici del curs, l’inici de les classes d'instrument.

La pràctica instrumental augmenta la coordinació, la memòria i també aporta millores en la vista i l’audició. A més, el procés d’aprendre a tocar un instrument millora el desenvolupament del cervell i el de tot el sistema neurològic.

El CANT CORAL el desenvolupem com una eina per a la comunicació, el creixement personal, l'expressió i el desenvolupament de la personalitat dels alumnes. El fet d'experimentar i compartir vivències en el Cant Coral l'orientem cap al coneixement de l'instrument que ens és més propi i comú, la veu, i cap a una formació musical completa.

Amb el COMBO, oferim la possibilitat de tocar amb altres persones i amb altres instruments i ens permet gaudir del plaer de fer música en conjunt, de mostrar el domini del propi instrument i de la integració adequada al grup i d'aquesta forma conèixer altres sons i portar a terme la pràctica musical d'una manera més aprofundida, encadenant cada nota de cada partitura fins a aconseguir una única constel·lació musical, aquell punt on ens trobem, des d'aquell lloc on es connecta amb les emocions.

L'activitat de CAMBRA té un objectiu clar: fer música en companyia i gaudir del procés de posar en pràctica tot allò que l'alumne aprèn a les classes teòriques i d'instrument.

A EMAR entenem el TEATRE com una activitat on l'alumne pot descobrir la seva pròpia imaginació i creativitat a través del joc, de la improvisació i de l'escena. A través del joc, la creativitat, el treball motriu del moviment espontani, de l'expressivitat i de la consciència corporal estem treballant habilitats importants pel desenvolupament afectiu i psíquic del nen: el llenguatge,   l'escolta   i el descobriment dels altres a partir de les representacions de les pròpies experiències i percepcions.

 

Horaris d'activitats

 

-Sensibilització Musical 1: Dilluns de 17.30 a 18.30 h

-Sensibilització Musical 2: Dimarts de 17.30 a 18.30 h

-Sensibilització Musical 3: Dijous de 17.30 a 18.30 h

-Iniciació Musical 1: Dimecres de 17.30 a 18.30 h

-Iniciació Musical 2: Dimarts de 17.30 a 18:30 h

-Llenguatge Musical 1: Dimarts de 17.30 a 18:30 h

-Llenguatge Musical 2: Dilluns de 17.30 a 18.30 h

-Llenguatge Musical 3: Dimecres de 18.30 a 19.30 h

-Llenguatge Musical 4: Dimecres de 18.30 a 19.30 h

-Combo: Dilluns de 17 a 18 h

-Teatre Musical: Dilluns de 17.30 a 18.30 h

-Cor Petits: Divendres de 17.30 a 18.15 h

-Cor Joves: Divendres de 18.15 a 19 h

-Cor Adults: Divendres de 19.15 a 20.15 h