Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Escola Francesc Escursell

Escola Francesc Escursell

Escola Francesc Escursell

Contacte 

Ctra. de l’Estació, 9
Tels. 936 917 701 / 669 897 941
A/e: a8038156@xtec.cat
Web: agora.xtec.cat/ceipescursell-ripollet
Codi del centre:08038156

Oferta educativa

Educació infantil i primària
Àrea d’influència de la preinscripció: C
Institut adscrit: Lluís Companys

Característiques

Horari lectiu: de 9 a 12.30 h i de 15 a 16.30
Menjador escolar: sí
Servei d’acollida: sí, de 8.00 a 9.00 h
Lliure de barreres arquitectòniques: sí
Activitats extraescolars: sí
Socialització de llibres: sí

Equipaments

Vegeu el web del centre

AMPA

A/e: ampaescursell@gmail.com
Serveis que hi ofereix:
* Activitats extraescolars
* Menjador

Presentació del centre

És difícil expressar amb poques paraules el que fem a l’Escola Escursell, però aquí n’escrivim algunes que nosaltres considerem que ens defineixen.
ACOMPANYAR els nens i les nenes des dels 3 als 12 anys en aquest camí cap a fer-se grans que suposa l’escola. Acompanyar-los cada dia amb il·lusió en la descoberta d’ells mateixos i del món que els envolta. I acompanyar també a les famílies, les que comencen, les que ja tenen més germans al centre, les que només hi tenen un fill o les que n’hi tenen molts. Tots i totes formen l’Escola Escursell.
COL·LABORAR per aprendre junts en els projectes que fem, descobrint plegats el barri, les plantes, el cos humà… Col·laborar organitzant-nos i creant plegats les cantates de Nadal al Teatre Auditori, els Jocs Florals, la celebració de Carnaval… També resolent junts reptes matemàtics o superant les dificultats que implica aprendre una nova llengua com l’anglès o practicar diferents esports en equip.
EDUCACIÓ EMOCIONAL cada dia, per compartir com ens sentim, per escoltar com estan els altres. Des de ben petits treballem els valors amb els contes i la literatura per créixer com a persones preparades per afrontar tot tipus de situacions. Perquè l’Educació Emocional ens ajuda a resoldre conflictes de manera positiva, a tenir més empatia, a sentir major benestar i, en definitiva, ens prepara per aprendre.
I aquest APRENDRE amb majúscules és molt important per a nosaltres, aprendre de manera vivencial i autònoma amb racons d’aprenentatge a tots els cursos. Aprendre desenvolupant la creativitat en tallers amb taules de llum, joc simbòlic, acampada, informàtica… Aprendre amb els altres en activitats com l’apadrinament lector i aprendre en qualsevol espai del centre, com a la biblioteca del pati.
PARTICIPAR del poble i per al poble, anar a parlar amb l’alcalde, a la Biblioteca, a la Casa Natura, al Molí d’en Rata. Perquè els nens i les nenes de l’escola són els futurs ciutadans de Ripollet.
I per últim, però no menys important, fem de la DIVERSITAT una oportunitat per a tots i totes; cada alumne és únic i té molt a aportar a l’escola, i nosaltres treballem per a enriquir-nos amb aquesta diversitat, per incloure tothom, que cadascú senti que el seu lloc està a l’escola i es senti feliç i preparat per aquest gran camí que és aprendre i fer-se gran.
Només ens queda dir-vos que ens encantarà rebre-us a les jornades de portes obertes i presentar-vos el nostre projecte educatiu.

ESCURSELL-02.jpg