Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Origen

D'on sorgeix i com es crea el Consell municipal de Cultura

Fins l'any 2019 Ripollet comptava amb el Patronat Municipal de Cultura (PMC), un organisme autònom de l'Ajuntament de Ripollet que oferia serveis culturals.

El 31 de desembre de 2019, el PMC va ser dissolt i la seva estructura es va integrar a l'Ajuntament de Ripollet.

El PMC comptava amb un consell d'administració integrat per representants polítics i del teixit local associatiu relacionat amb la cultura. L’any 2021 va entrar en vigor el Reglament de Participació de l'Ajuntament Ripollet, normativa local que regula la creació i funcionament dels òrgans i processos de participació.

L’empresa Momentumlab, va dur a terme el procés participatiu, amb diferents dinàmiques amb les entitats per a treballar els aspectes de rellevància que hauria de contemplar el Consell i el seu Pla de treball, així com aspectes relatius a la seva composició i metodologia de treball.

El dia 25 d’octubre de 2021 es van dur a terme la trobada amb entitats culturals, en el marc del procés participatiu ‘La cultura i l'esport de totes les persones’, per a la creació dels Consells Municipals de Cultura i d'Esports.

Així, a més es va realitzar una enquesta, que es pot omplir en línia fins el 9 novembre, i on les persones podien enviar les seves propostes i suggeriments per a l'elaboració del reglament de funcionament i el pla de treball dels Consells municipals de Cultura i Esports.

Amb data 23 de març de 2022 ha estat aprovat el Reglament del Consell Municipal de Cultura de Ripollet, òrgan de participació sectorial. La creació del consell va ser aprovada per l'Ajuntament en Ple del 23 de desembre de 2021.