Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Defensora de la Ciutadania

Informació sobre la figura de la Defensora de la Ciutadania i els serveis que presta a Ripollet.

Defensora de la Ciutadania

La Defensora de la Ciutadania de Ripollet és una figura que té per missió vetllar pels drets dels veïns i veïnes en relació a l'actuació de l'administració municipal i dels organismes que en depenen, així com de les empreses de serveis públics amb capital municipal i dels concessionaris dels serveis públics. Amb aquesta finalitat, el Defensor/a supervisarà els actes de l'administració municipal, estudiarà les queixes que se li presentin i proposarà una resolució, sempre actuant amb independència i objectivitat.


Des de juny de 2006, Ripollet disposa de la figura del Defensor/a de la Ciutadania. Actualment aquest càrrec l'ocupa l'advocada Núria Blasco, nomenada al Ple del 28 de novembre de 2019.
 
En la seva presentació, en roda de premsa, el 14 de gener de 2020, la nova Defensora va manifestar estar "molt contenta de poder posar tots els meus coneixements al servei de la ciutadania". Núria Blasco va explicar que la seva proposta consisteix no només en atendre les queixes individuals de la ciutadania, sinó també a les entitats, fent reunions grupals, fomentant que es coneguin més i que puguin compartir temes comuns. Un altre dels objectius de Blasco és "desmitificar la figura de la Defensora i no pensar que no val per res reclamar. Cal acostumar a la ciutadania a posar per escrit les seves opinions, queixes o suggeriments perquè arribin on han d'arribar i es puguin solucionar en la mida del possible".

Blasco, veïna de Ripollet, combina l'exercici de la professió d'advocada amb la docència, essent coneixedora dels diferents àmbits de l'administració i exercint també com a mediadora.
 
Pren el relleu a María Jesús García Martín, nomenada el 12 de desembre de 2018. Llicenciada en Periodisme, durant més de 10 anys va treballar a diferents mitjans de comunicació locals, des dels quals va establir lligams amb el teixit associatiu de Ripollet i amb la ciutadania en general. Des de l'any 2007 treballa a l'Àrea d'Organització i Planificació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Des de la creació del càrrec i durant 10 anys, el Defensor va ser Joan Ramon Costa Viladot, Enginyer Tècnic i professor a l'institut Palau Ausit de Ripollet durant més de 28 anys, dels quals els últims 15 els va exercir com a catedràtic de secundària. També va ser regidor a l'Ajuntament de Ripollet en dues etapes de 4 i 16 anys: de 1979 a 1983 i de 1987 a 2003. A més, ha estat i està vinculat a diferents entitats, tant locals com d'altres municipis.
 
 
Podeu seguir la Defensora a les xarxes socials:
 
- Facebook @defensoraripollet
 
- Twitter @defensoraciutat
  


 

Coneguem la Defensora de la Ciutadania 

 

 

Adreça
c. de Balmes, 2
Telèfon
93 504 60 00
Persona de contacte
Núria Blasco
Correu electrònic
defensora@ripollet.cat
Categoria
Departaments
Codi postal
08291