Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat i Transport Públic

R-Bici

Servei de préstec gratuït de bicicletes

rbici-ripollet.jpg

Ubicació
Box R-Bici, situat al parc del riu Ripoll, a peu de la passarel·la de vianants. El mòdul va ser pintat per Sake ink, l'artista que també va pintar el mural animalista a l'altre costat del vial.

Calendari i horaris 2022-2023

  • De l’1 de novembre de 2022 al 30 d'abril de 2023: de 9 a 16 h.
  • De l'1 de maig de 2023 al 31 d'octubre de 2023, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h.

El servei es mantindrà durant tot l'any, amb horari d'hivern des de l'1 de novembre i fins a la primavera, quan es reprendrà l'horari d'estiu. 

Què és R-Bici?
Aquest servei consisteix en el préstec gratuït de bicicletes, les quals han estat donades per la ciutadania i reciclades. L'activitat està pensada perquè tothom pugui descobrir els avantatges que l'ús de la bicicleta pot oferir com a mitjà de transport i de diversió. 

Les persones contractades per aquest servei s'encarreguen dels treballs administratius per mantenir aquesta prestació així com els treballs de posada a punt i reparació de les bicicletes. En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Ripollet es fa una crida a totes aquelles persones que tinguin bicicletes en desús que no les utilitzin, o les seves peces, perquè les cedeixin al mòdul del R-bici per tal de millorar el servei de préstec i fomentar la reutilització.

L'R-Bici compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2022-2023.

Característiques del servei
Disposem de bicicletes per a majors de 8 anys.

Reserves al telèfon 661 508 879.

Requisits d'accés
Cal omplir la fitxa d'alta en el servei i presentar el DNI o NIE.
És obligatori l'ús de casc dins el nucli urbà.
Els menors de 14 anys han de venir acompanyats pel pare, la mare o tutor/a.
Els joves entre 14 i 18 anys han de portar l'autorització del pare/mare o tutor/a del DNI de qui autoritza.