Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat i Transport Públic

Ripollet ciclable

Xarxa de carrils bici i consells d'ús

carril-bici-02.JPGRipollet disposa d'una àmplia xarxa de carrils bici, amb l'objectiu de fomentar l'ús urbà de la bicicleta, reduir la contaminació atmosfèrica, millorar la mobilitat dels ciutadans de Ripollet, així com la seva qualitat de vida i promoure el coneixement de la natura, ja que gran part dels carrils bici recorren pel camí de la Serra, al costat dels terrenys del Pla de Reixac de Montcada; per l'interior del parc dels Pinetons fins a la Casa Natura, i pel marge del riu Ripoll.

La xarxa actual de carrils bici permet circular per l'anella verda de Ripollet, passant pel vial del riu Ripoll, Torrent Torguguer i camí de la Serra. Per zones urbanes, trobem el tram del c. Molí d'en Rata, la carretera de Santiga i l'Avinguda de Maria Torras i la connexió amb el pont de vianants. Des de Ripollet, podem enllaçar amb la xarxa ciclable de Montcada i Reixac i de Barberà del Vallès.

Recentment, en el marc del projecte de modernització de polígons, s'ha rehabilitat el carril bici que connecta Ripollet i Montcada i Reixac pels polígons industrials per la llera del marge esquerre del Riu Ripoll, i s'ha ampliat la xarxa amb un nou carril bici des de l'avinguda del Riu Ripoll fins al carrer de Balmes, creuant el polígon i millorant la connexió en bicicleta entre el nucli urbà i l'industrial.

Properament, està previst construir-ne un nou carril bici a la carretera de l'estació, que connectarà amb el carril bici del pont de vianants i arribarà fins a la carretera N-150, on els municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Barberà del Vallès treballen per convertir aquesta via en l'Avinguda del Vallès, amb carril bici que connecti les quatre poblacions.

 


Consells per a l'ús de la bicicleta
Trieu la ruta més segura. Utilitzeu, preferentment, el carril bici, els carrers pacificats o de poc trànsit. Si no n'hi ha, circuleu pel carril de la dreta o pel contigu si està reservat a vehicles especials. Per girar, mireu en totes les direccions i indiqueu el gir amb el braç.

Seguiu les normes i els senyals de circulació. Respecteu les normes de trànsit. Atureu-vos als semàfors en vermell i feu-ho abans del pas de vianants. Respecteu la preferència dels que van a peu. Distancieu-vos del vehicle del davant.

Per la vostra seguretat
Porteu al damunt documentació sobre la indentificació i un número de telèfon en cas d'accident. Per circular de nit és obligatori l'ús de l'enllumenat al davant i al darrere.
Cal que porteu un timbre per advertir de la vostra presència quan sigui necessari.

Recomanacions
Poseu-vos el casc. A la ciutat és obligatori per a la vostra seguretat.
Utilitzeu elements reflectors. L'ús de roba o cintes reflectores augmentarà la vostra visibilitat i us permetrà una conducció més segura.

Manteniment
1. Abans d'utititzar la bicicleta reviseu la pressió dels pneumàtics. La pressió ha de ser entre 3 i 3,5 bars.
2. Comproveu i reviseu que no hi hagi radis fluixos, trencats o en mal estat.
3. Verifiqueu que el sistema de frenada funciona correctament.
4. Ajusteu periòdicament la direcció per evitar moviments.
5. Greixeu la cadena i les peces d'especial fricció (canvi, desviador, cablatge, etc).
6. Reviseuque la titja i el seient estiguin ben ancorats.