Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Ajuts a la rehabilitació

Línies de subvencions a la rehabilitació que ofereix el Consorci Metropolità de l'Habitatge.

Programa d’ajuts, subvencions i crèdits per edificis construïts abans de 1980, per solucionar problemes de ITE, eficiència energètica i d’accessibilitat.

Si teniu pendent fer obres per solucionar els problemes detectats en la ITE (inspecció tècnica d’edificis) i voleu millorar l’eficiència energètica, existeixen instruments d’ajut i finançament:

Condicions

  • Que l’edifici estigui construït abans de 1980
  • Que les obres s’ajustin a les condicions que estableix les respectives convocatòries

 

Tipus d’ajuts individuals o combinats

1.- Inspecció Técnica i projecte tècnic de rehabilitació energètica i accessibilitat GRATUITS.

En cas que executeu les obres, el CMH (Consorci Metropolità de l’Habitatge) subvenciona el 100 per cent de la redacció del projecte si les obres solucionen els problemes detectats en la ITE i es millora una llera en la qualificació energètica de l’edifici.

2.-Subvenció europea del 35 per cent del cost de les obres de la rehabilitació energètica.

L’Institut Català de l’Energia (ICAEN) ofereix aquesta subvenció fins al juliol de 2021. No inclou les obres d’accessibilitat.

3.- Crèdits a un interès del 2 per cent amb un termini de fins a 15 anys.

L’Institut Català de Finances (IFC), conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Habitatge, ofereix crèdits a un interès molt baix per a comunitats de propietaris que facin obres de rehabilitació energètica i d’accessibilitat.

 

Si la vostra comunitat vol aprofitar aquest ajuts abans que s’esgotin, podeu posar-vos en contante amb:

  • Un tècnic de la vostra elecció
  • Els col·legis professionals d’arquitectes i d’aparelladors, on us assignaran un tècnic que coneix aquests diversos sistemes d’ajut i us podran orientar.
Convocatòria per a l’any 2021 de subvencions per al foment de l’adequació d’habitatges

La finalitat d’aquestes subvencions és fomentar la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, la conservació, la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat, per tal d’incidir en la qualitat de vida dels ciutadans, la millora de les condicions d’habitabilitat i la millora del paisatge urbà.

Resten exclosos els habitatges no destinats a residència habitual i permanent, a excepció dels habitatges buits que es posin de manera efectiva a disposició de les borses de lloguer social o altres programes públics.

El termini de presentació de la sol·licitud d'ajuts i de la corresponent documentació es va iniciar l'1 de febrer de 2021 i finalitza el 31 de desembre de 2021.

Es podrà tancar l'admissió de sol·licituds i documentació en una data anterior a aquesta data si s'ha exhaurit la dotació pressupostària.

ACCEDIU AL WEB DEL CMH, per veure condicions, descarregar documents, tramitació, entre altres.

Convocatòria per a l’any 2021 per a la concessió de subvencions per a la redacció de projectes

Convocatòria per a l’any 2021 per a la concessió de subvencions per a la redacció de projectes, treballs previs i altres documents tècnics relatius a actuacions integrals de rehabilitació en edificis existents de tipologia residencial col·lectiva.

El termini de presentació de les sol·licituds va començar el 17 de juny de 2021 i finalitza el 31 de desembre de 2021.

ACCEDIU AL WEB DEL CMH, per veure condicions, descarregar documents, tramitació, etc