Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creació d'ajuts econòmics per l'hosteleria i els centres d'estètica

Moció de recolzament al Gremi d´Hostaleria de Ripollet i Centres d’estètica davant les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat i de creació d´ajuts econòmics pel sector. Presentada pel grup de C’s i consensuada per tota les resta de grups municipals.

Des de divendres dia 16 d´octubre, el Govern de la Generalitat ha decretat un seguit de mesures restrictives al sector de la restauració, essent la més dura la d´obligar a tancar els Establiments de bars i restaurants així com centres d'estètica durant un període mínim de 15 dies, prohibint servir menjar o begudes en els locals exceptuant si és per emportar i consumir en el domicili de cadascun.

Aquestes mesures, adoptades una setmana després de proposar reobrir els locals d´oci nocturn, demostren que el Govern de la Generalitat va donant pals de cec pel que fa a l´adopció de mesures contra el COVID-19 i que avui proposa una actuació i demà la contrària.

El sector de la restauració, bars i restaurants i centres d´estètica, que dóna treball a milers de catalanes i catalans i que assegura el benestar de moltíssimes famílies arreu de Catalunya, torna a patir  una mesura molt severa, que implica una davallada en els seus ingressos que afectarà greument la seva economia i la capacitat de poder fer front a les necessitats a mig termini, pel que fa a pagaments a proveïdors, lloguer dels espais, pagament d´impostos, etc.

Qualsevol mesura restrictiva en l´àmbit econòmic ha de venir acompanyada de compensacions que compensin la davallada d´ingressos que amb tota seguretat patiran els propietaris de bars, restaurants i centres d´estètica durant l´aplicació de la mesura restrictiva de tancament dels seus negocis.

Aquestes mesures cal contemplar-les tant en l´àmbit autonòmic com en l´àmbit local i han  de ser de caràcter urgent, com ja s´ha fet en altres actuacions de xoc des del mes de març, inici de la pandèmia.

D´acord amb aquestes necessitats el Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Ripollet, proposa l´adopció del següents

ACORDS

Primer.- Donar ple suport al col·lectiu de titulars de negocis de restauració, bars i restaurants, així com al Gremi d´Hostaleria i centres d´estètica de Ripollet davant les mesures restrictives que impedeixen total o parcialment la seva activitat econòmica.

Segon.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures compensatòries a les restrictives de tancament i manca d´ingressos dels establiments.

Tercer.- Que dins la subcomissió de Desenvolupament Econòmic del Pla de Xoc municipal s’estudiïn mesures d´ajuda i suport als establiments afectats.

Quart.- Donar compte d´aquest acord a tots i totes les titulars de negocis afectats per la mesura de tancament dels seus establiments, centres d´estètica, bars i restaurants i al Gremi d´Hostaleria en particular.

***

L’acord s’adopta per votació: Ordinària.

Vots favorables: Unanimitat de tots els presents.