Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mocions

Mocions presentades pels grups municipals per a la seva aprovació, si s'escau, al Ple de la corporació.

Les mocions són propostes d'acord que es presenten al Ple, per part dels grups municipals que formen part del consistori municipal, per a la seva votació i aprovació. Pots consultar totes les mocions presentades pels grups municipals accedint a les videoactes aprovades i ho pots compartir a les xarxes socials, a traves del següent enllaç:

L'adreça de l'enllaç és: https://videoactes.ripollet.cat/session/portadaPublica

En aquest arxiu podreu consultar quines han estat les mocions debatudes al Ple municipal durant el mandat 2023-2027, si han estat aprovades o rebutjades i quin és el tractament que han rebut.

application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet Mocions legislatura 2023-2027.xlsx — 13.4 KB

En aquest arxiu podreu consultar quines han estat les mocions debatudes al Ple municipal durant el mandat 2019-2023, si han estat aprovades o rebutjades i quin és el tractament que han rebut.

application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet Mocions mandat 2019-2023.xlsx — 28.4 KB

Mocions presentades al Ple durant l'any 2019
Mocions presentades al ple de 25 de juliol de 2019
Prohibició de caçar al Mas Duran

Moció per a instar al departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya a la prohibició de caçar al sector Mas Duran i la seva declaració de zona de seguretat. Presentada pel grup municipal Ciutadans (R/E 2019/12548).

Compliment legislació memòria històrica

Moció pel compliment de la legislació en memòria històrica i elaboració d'un catàleg de vestigis de la dictadura franquista al municipi, i per la retirada del monument franquista ubicat a la muntanya de Montserrat. Presentada pel grup municipal PSC-CP. (R/E 2019/12602).

Mocions presentades al ple de 26 de setembre de 2019
Deute energètic de famílies vulnerables

Moció municipal en resposta a les amenaces d'Endesa a les administracions locals en relació al deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables.

Suport emergència ambiental

Moció en suport de l'emergència ambiental, climàtica i de residus i a la 3a vaga pel clima de 27S. Presentada pel grup municipal de Ara Decidim Ripollet (R/E: 2019/15362)

Suport ONG del Mediterrani

Moció en suport a les ONG que treballen en el rescat i salvament al Mediterrani. Presentada pel grup de ERC-ARA-AM (R/E: 2019/15375)

Suport persones detingudes operació Judas

Moció en suport a les persones detingudes per l'Operació Judas el 23S i contra la represssió al moviment independentista. Presentada pel grup de ERC-ARA-AM, en la Junta de Portaveus celebrada prèviament a aquesta sessió plenària.

Mocions aprovades al ple del 31 d'octubre de 2019
Rebaixa del coeficient de l'IBI

Moció per la rebaixa del coeficient de l'IBI amb motiu de la revisió cadastral, presentada pel grup municipal del PSC (R/E 2019/17.608) i subscrita també pel grup de Ara Decidim Ripollet.

Incineradora de residus de Cercs

Moció contra la incineradora de residus situada a l'antiga central tèrmica de Cercs, presentada pel grup municipal de Ara Decidim Ripollet (R/E 2019/17.609).

Mocions aprovades al ple del 28 de novembre de 2019
Tribut Metropolità

Moció sobre el Tribut Metropolità, (presentada pel grup municipal Ara Decidim Ripollet i consensuada amb els grups de PSC-CP, C’s i SOM Ripollet).

25N, Ripollet lliure de violència masclista

Moció en motiu del 25N 2019, per declarar Ripollet municipi lliure de violència masclista vers les dones (presentada pel grup municipal PSC-CP i consensuada, de manera unànime, amb tots els grups municipals).

Solidaritat amb Xile

Moció en solidaritat amb Xile, (presentada pel grup municipal Ara Decidim Ripollet)

Eliminació temporal de música i sorolls a favor de l'autisme

Moció per a l'eliminació temporal de música i sorolls en les atraccions de la fira que s'instal·la durant la Festa Major de Ripollet, per a facilitar la participació de persones amb trastorn de l'espectre autista, (presentada pel grup municipal ERC-ARA-AM).

Mocions presentades al ple de 19 de decembre de 2019
Mocions presentades al Ple durant l'any 2020.
Mocions presentades al ple del 30 de gener de 2020.
Rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona

Moció de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona. Presentada pel grup del PSC-CP i transaccionada amb la núm. 6.2, amb el text següent, consensuat en Junta de Portaveus per tots el grups municipals i subscrita també pel grup de Ara Decidim Ripollet.

Mocions presentades al ple del 27 de febrer de 2020.
Millora del gimnàs municipal del Poliesportiu

Moció per millorar el gimnàs municipal del Poliesportiu de Ripollet. Transaccionada amb la moció del punt 6.5. de l’ordre del dia, amb el text que es transcriu a continuació, subscrit pels grups municipals del PSC-CP i SOM Ripollet.

Manteniment del “Pont de la Ferreria"

Moció per reivindicar a la Generalitat de Catalunya el manteniment del pont que enllaça la C-58 amb la carretera BV-1411 altrament conegut com a “Pont de la Ferreria". Presentada pel grup municipal de Ciutadans.

Mocions presentades al ple del 30 d'abril de 2020.
Flexibilització de les regles fiscals

Moció per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local. Presentada pel grup d’ERC-ARA-AM.

Mocions presentades al ple del 28 de maig de 2020.
Mocions presentades al ple del 25 de juny de 2020.
Minimitzar l'impacte econòmic

Moció per demanar al Govern Generalitat que aixequi la suspensió d’ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID19 en els lloguers d’habitatge habitual. Presentada pel grup del PSC-CP i consensuada per tots els grups.

Mocions presentades al ple del 23 de juliol de 2020.
Gestió sanitària de la COVID-19

Moció municipal en relació amb la gestió sanitària de la Generalitat de nous brots de la COVID-19 als municipis. Presentada pel grup del PSC-CP, i amb transacció, amb el grup d’Ara Decidim Ripollet.

Mocions presentades al ple del 24 de setembre de 2020.
Escoles segures, escoles obertes

Moció del grup municipal socialista de l’ajuntament de Ripollet sobre l’emergència educativa i el curs escolar 2020-21: “Escoles segures, escoles obertes”.

Eradicació del maltractament animal

Moció per a exigir canvis legislatius per a l’eradicació del maltractament animal i per a l’adhesió al “Pacto de Teguise”. Presentada pel grup d’ADecidim.

Mocions presentades al ple del 29 d'octubre de 2020.
Plataforma "No al tribut transport AMB"

Moció ciutadana de la plataforma “No al tribut transport AMB” de les Associacions de Veïns de Ripollet, i consensuada també per tots els grups municipals i el regidor no adscrit.

Mocions presentades al ple del 26 de novembre de 2020.
Mocions presentades al ple del 17 de decembre de 2020.
Mocions presentades al Ple durant l'any 2021
Mocions presentades al ple del 28 de gener de 2021.
Suport i ajudes a la dansa i l'activitat física

Moció de suport al món de la dansa i l’activitat física davant el tercer tancament i de creació d'ajudes pel sector. Presentada i consensuada per tots els grups municipals i pel regidor no adscrit.

Solucions al problema de l'atur

Moció municipal per celebrar un Ple Extraordinari per cercar solucions al problema estructural de l’atur a Ripollet. Presentada pel PSC-CP i consensuada per tots els grups municipals i el regidor no adscrit.

Mocions presentades al ple del 25 de febrer de 2021.
Manifestacions populars post-sentència

Moció presentada pel grup de suport a les persones encausades en les manifestacions populars post-sentència de Ripollet. Presentada conjuntament pel regidor no adscrit, Eugeni Montanuy i el grup municipal Ara Decidim Ripollet.

Llei Trans estatal

Moció a favor de la Llei Trans estatal. Presentada pel grup d’Ara Decidim Ripollet.

8M, Dia Internacional de la dona

Moció amb motiu del dia 8 de març, Dia internacional dels drets de les dones. Presentada pel grup municipal del PSC-CP i consensuada per tots els grups municipals de Ara Decidim Ripollet, Ciutadans i SOM Ripollet, i el regidor no adscrit.

Mocions presentades al ple del 25 de març de 2021.
Fons de Recuperació de la Unió Europea

Moció per a reclamar que les entitats locals puguin disposar d’un mínim del 10 per cent dels Fons de Recuperació procedents de la Unió Europea. Presentada pel grup de C’s.

Campanya Contra el Quart Cinturó

Moció de la Campanya Contra el Quart Cinturó en relació a la caducitat de l’expedient ambiental del tram Terrassa-Granollers del Quart Cinturó. Presentada pel grup d’Ara Decidim Ripollet.

Escola Tiana de la Riba com a Institut Escola

Moció per l’estudi i incorporació de l’Escola Tiana de la Riba com a Institut Escola en la planificació educativa de Ripollet. Presentada pel grup d’Ara Decidim Ripollet.

Mocions presentades al ple del 29 d'abril de 2021.
Tribut Metropolità

Moció sobre el Tribut Metropolità, després de la Resolució del Síndic. Presentada pel grup del PSC-CP i subscrita en Junta de Portaveus amb tota la resta de grups i amb el regidor no adscrit.

Llei per el dret de l'habitatge

Moció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) d'iniciativa per una llei que garanteixi el dret a l'habitatge. Presentada conjuntament pels grups d'Ara Decidim Ripollet, PSC-CP, SOM Ripollet i el regidor no adscrit, senyor Eugeni Montanuy Royo i subscrita també en Junta de Portaveus pel grup de C’s.

Mocions presentades al ple del 27 de juny de 2021.
Programa VIOPET

Moció per adherir-se el programa VIOPET, per recollir i acollir als animals de les víctimes de violència masclista. Presentada pel grup municipal del PSC-CP.

Mocions presentades al ple del 22 de juliol de 2021.
Mocions presentades al ple del 30 de setembre de 2021.
Mocions presentades al ple del 28 d'octubre de 2021
Contra les agressions als col.lectius LGTBI.

Moció de PROUD LGTBI+Ripollet I UCFR (Unitat contra el feixisme i el racisme) de Cerdanyola i Ripollet en contra de les agressions als col·lectius LGTBI. Presentada conjuntament pels grups municipals d’Ara Decidim Ripollet, PSC-CP, Ciutadans i SOM Ripollet i pel regidor no adscrit.

Sobre les sentències del Tribunal Constitucional sobre les plus vàlues

Moció amb relació a les sentències del Tribunal Constitucional sobre l’Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana i per una nova Llei del finançament local. Presentada pel grup municipal d’Ara Decidim Ripollet a Junta de Portaveus i subscrita també pels grups de C’s i SOM Ripollet i el regidor no adscrit.

Mocions aprovades al ple ordinari de 25 de novembre de 2021
Mocions aprovades del Ple Ordinari del 23 de desembre de 2021.
Mocions aprovades durant l'any 2022.
Durant el Ple Ordinari del 27 de gener de 2022 no es va presentar cap moció.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Mocions aprovades al Ple Ordinari del 24 de febrer de 2022.
Mocions aprovades al Ple Ordinari del 31 de març de 2022.
De declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i de la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí en suport al Dret d'Autodeterminació del Poble Sahrauí.

Moció de declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i de la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí en suport al Dret d'Autodeterminació del Poble Sahrauí. Presentada pel grup municipal d’Ara Decidim Ripollet.

Mocions aprovades al Ple Ordinari del 28 d'abril de 2022.
Mocions aprovades al Ple Ordinari del 26 de maig de 2022.
Mocions aprovades al ple ordinari del 30 de juny de 2022
Mocions aprovades al ple ordinari de 28 de juliol de 2022
Mocions aprovades al ple ordinari del 29 de setembre de 2022
Mocions aprovades al ple ordinari del 27 d'octubre de 2022
Mocions aprovades al ple ordinari del 24 de novembre del 2022.
Mocions aprovades al Ple Ordinari del 22 de desembre de 2022.
Mocions aprovades durant l'any 2023
Mocions aprovades al ple ordinari del 23 de febrer de 2023
En el Ple de març no es va presentar cap moció.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

En el Ple de maig no es va presentar cap moció.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

En el Ple de juny no es va presentar cap moció.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.