Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació

Estat actual del parc

Com es troba el parc Primer de Maig en el moment d'iniciar el procés participatiu.

El parc Primer de Maig està situat entre els carrers de Tamarit, de la Mercè, de Sarrià de Ter i carrer X. Al mig del parc es troba l’edifici del Centre Cívic Can Mas.

Actualment, a banda i banda de l’edifici hi ha dues pistes esportives, una pavimentada amb cistelles de bàsquet i una altra sense pavimentar, amb porteries de futbol. Al costat de la pista de bàsquet hi ha una zona amb pistes de petanca.

En una altra zona del parc hi ha un bowl per practicar l’skate, un joc de cordes per a joves i dues zones amb joc infantils.

Hi ha una zona d’estada a la cantonada entre Sarrià de Ter, carrer X i Tamarit, amb uns arbres grans que proporcionen una bona ombra a l’estiu. A la cantonada entre el carrer de la Mercè i i el Camí de la Serra tenim una zona d’estada amb taules de pícnic i pins, encara no gaire grans, així com una altra zona d’estada formada per dues línies de plantació de moreres.

Tot i que és un parc remodelat fa uns deu anys, avui en dia no està en bones condicions. Diversos són els motius que fan que aquest parc no sigui idoni.
En primer lloc, la plaga de xilotrechus chinensis de les moreres va obligar a tallar-ne la major part. Eren arbres de gran mida que formaven un passadís al llarg del parc molt agradable d l’estiu.

La instal·lació de bowl té unes pedres al voltant coronant l’estructura. Es tracta d’unes peces que freqüentment es trenquen i costa molt de reposar; per tant, mai no es veu en bones condicions.

Pel que fa a les dues zones de jocs infantils són molt petites i només permeten la instal·lació de petites unitats de joc.

L’entrada al parc pel carrer de Tamarit està dominada per un seguit de contenidors i cotxes aparcats a banda i banda del carrer. L’aparcament, al costat de les cases, és en línia i, a la vorera, tocant al parc, en bateria. Aquest carrer forma una frontera entre els habitatges i el parc.

El parc Primer de Maig és molt concorregut i no té una entrada que convidi a entrar, no hi ha cap zona d’arbustos ni de flors.