Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació

"La vida, al parc". Reformes al parc Primer de Maig , desembre 2020 al gener 2021

Procés participatiu per a proposar noves instal.lacions i usos que pugui oferir el parc Primer de Maig per tal de definir noves solucions que donin resposta a les demandes de les persones usuàries d’aquest parc.

Principals dades de "La vida, al parc" per a poder participar en aquest procés.

L’Ajuntament de Ripollet inicia un procés de participació ciutadana adreçat a totes les persones, entitats i col.lectius usuaris del parc Primer de Maig.

  • Què es decideix

L’objectiu del procés és proposar noves instal.lacions i usos que pugui oferir aquest espai verd del barri de Can Mas. per tal de definir noves solucions que donin resposta a les demandes de les persones usuàries d’aquest parc.

  • Qui participa

Persones del barri de Can Mas, entitats i col.lectius de persones usuàries del parc Primer de Maig.

  • Com es decideix

Les propostes sorgides seran valorades tècnicament i políticament amb la voluntat d’incorporar en la definició del projecte el major nombre possible d’aportacions.

  • Àmbit

Barri de Can Mas.

  • Grup promotor

Regidoria de Via Pública.

  • Data d’inici

21 de desembre de 2020.

  • Data de finalització

25 de gener de 2021.

Com es troba el parc Primer de Maig en el moment d'iniciar el procés participatiu.

El parc Primer de Maig està situat entre els carrers de Tamarit, de la Mercè, de Sarrià de Ter i carrer X. Al mig del parc es troba l’edifici del Centre Cívic Can Mas.

Actualment, a banda i banda de l’edifici hi ha dues pistes esportives, una pavimentada amb cistelles de bàsquet i una altra sense pavimentar, amb porteries de futbol. Al costat de la pista de bàsquet hi ha una zona amb pistes de petanca.

En una altra zona del parc hi ha un bowl per practicar l’skate, un joc de cordes per a joves i dues zones amb joc infantils.

Hi ha una zona d’estada a la cantonada entre Sarrià de Ter, carrer X i Tamarit, amb uns arbres grans que proporcionen una bona ombra a l’estiu. A la cantonada entre el carrer de la Mercè i i el Camí de la Serra tenim una zona d’estada amb taules de pícnic i pins, encara no gaire grans, així com una altra zona d’estada formada per dues línies de plantació de moreres.

Tot i que és un parc remodelat fa uns deu anys, avui en dia no està en bones condicions. Diversos són els motius que fan que aquest parc no sigui idoni.
En primer lloc, la plaga de xilotrechus chinensis de les moreres va obligar a tallar-ne la major part. Eren arbres de gran mida que formaven un passadís al llarg del parc molt agradable d l’estiu.

La instal·lació de bowl té unes pedres al voltant coronant l’estructura. Es tracta d’unes peces que freqüentment es trenquen i costa molt de reposar; per tant, mai no es veu en bones condicions.

Pel que fa a les dues zones de jocs infantils són molt petites i només permeten la instal·lació de petites unitats de joc.

L’entrada al parc pel carrer de Tamarit està dominada per un seguit de contenidors i cotxes aparcats a banda i banda del carrer. L’aparcament, al costat de les cases, és en línia i, a la vorera, tocant al parc, en bateria. Aquest carrer forma una frontera entre els habitatges i el parc.

El parc Primer de Maig és molt concorregut i no té una entrada que convidi a entrar, no hi ha cap zona d’arbustos ni de flors.

Parts en què es divideix el procés participatiu

1.- Presentació i difusió

Té per objectiu posar en coneixement de la ciutadania i, en particular, de les persones i col.lectius usuaris del parc Primer de Maig, la voluntat de remodelar aquest espai verd del barri de Can Mas. Es dóna a conèixer que s’inicia un procés participatiu, així com el seu contingut, temes de debat i formes de participar.

2.- Diagnosi i recollida de propostes

Aquesta fase té per objectiu recollir les propostes i suggeriments de millora del parc per tal de donar cobertura a les necessitats de les persones usuàries de l’espai.

La diagnosi i recollida de propostes es realitzarà a través d’una enquesta online, a la qual pots accedir a través d’aquest ENLLAÇ.

Les persones que ho desitgin, també podran enviar les seves propostes de millora mitjançant un missatge de whatsapp al telèfon 636289615. També es podran omplir enquestes en paper i dipositar-les a dues urnes ubicades al barri.

El termini de recollida de les propostes és del 21 de desembre de 2020 fins el 25 de gener de 2021.

3.- Concreció de propostes

En aquesta fase, les propostes sorgides seran valorades tècnicament i políticament amb la voluntat d’incorporar en la definició del projecte el major nombre possible d’aportacions.

4.- Retorn

En acabar aquestes fases, cal tornar a la ciutadania els resultats del procés participatiu per a la remodelació del parc Primer de Maig, així com donar compte de les diferents fases que ha tingut el procés, dades de participació i els seus resultats. Es farà una presentació pública de l’informe final als mitjans de comunicació així com a la ciutadania.

Informe tècnic emés per a fer la valoració de les propostes rebudes per part de la ciutadania.

application/pdf Informe proces participatiu parc primer de maig1.pdf — 1.6 MB