Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Com afecta la sequera a les instal·lacions esportives municipals?

Mesures específiques contra la sequera als equipaments esportius

El dia 1 de febrer de 2024, l’Agència Catalana de l’Aigua a través de la Resolució ACC/220/2024 va declarar l’estat d’Emergència 1 per sequera hidrològica a les unitats d’explotació embassament del Ter-Llobregat i va posar en marxa, entre altres, les mesures obligatòries següents:

Es prohibeix l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant públiques com privades, incloent-hi els horts, públics i privats, sense autorització agrària. Només s’admet el reg públic de supervivència d’arbrat, així com de camps esportius de gespa natural (o altres superfícies que requereixen reg) per a la pràctica de l’esport federat, amb aigües regenerades procedents de depuradora o d’aigües freàtiques. A Ripollet es deixaran de regar els dos camps municipals perquè utilitzen aigua de boca.

Es prohibeix la utilització de dutxes i d’instal·lacions per a la neteja de peus a les platges i la realització d’actes lúdics, públics o privats, que comportin la utilització d’aigua susceptible de ser apta per al consum humà, com ara les pistes de gel temporals, o d’ús lúdic, les festes de l’escuma, els jocs d’aigua o similars. Les dutxes de pavellons i camps de futbol es mantindran obertes.

Al Poliesportiu Municipal, de dilluns a divendres, s’accedirà a la piscina coberta per l’antiga consergeria i en aquest edifici les dutxes restaran tancades. Les dutxes del nou edifici es mantindran obertes, de dilluns a divendres, per a aquelles persones que accedeixin al gimnàs, a través de la consergeria del nou edifici. El cap de setmana només es podrà accedir per la nova consergeria i només podran fer ús de les dutxes les persones que vagin al gimnàs.

Es prohibeix l’ompliment total o parcial de tot tipus de piscines, amb algunes excepcions, com ara piscines d’aigua de mar. A Ripollet, la piscina coberta es manté oberta. Quant a la piscina descoberta, si continua l’emergència, no es podrà utilitzar a partir de mes d’abril, com era habitual, per a la pràctica esportiva.