Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Reforma Poliesportiu Municipal

L'execució del projecte, amb un cost de 4,9 milions d'euros, inclou la construcció d'un nou edifici, amb instal·lacions modernes i sostenibles, amb molta llum natural i més espai per a activitats dirigides.

 

El passat mes de desembre, l'AMB va aprovar inicialment el projecte executiu de la primera fase de reforma del Poliesportiu. Es tracta d'un projecte d'una gran magnitud que suposarà una reforma integral del Poliesportiu realitzada en diverses fases. Les obres s'iniciaran entre els mesos de setembre i octubre i està previst que finalitzin durant el primer trimestre de 2023.

Aquesta primera fase té un cost previst de 4,9 milions d'euros, que seran finançats a través de 3 programes de subvenció. L'AMB subvencionarà 2,9 M€ a través del Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE) (2 M€) i del Pla de sostenibilitat ambiental (PSA) (0,9 M€) i els altres 2 M€ d'euros els subvencionarà la Diputació de Barcelona, a través del Programa General d'Inversions. L'execució prevista d'aquesta primera fase és de 18 mesos.

 L'execució d'aquesta primera fase manté l'estructura de l'edifici central i preveu l'enderroc de l'annex, on estan ara els vestidors de la piscina descoberta. El nou edifici inclourà, al soterrani, oficines i magatzems d'entitats i part de l'espai de tennis taula; a la planta baixa, vestidors dels cursos de natació i piscina descoberta; a la primera planta, oficines i gimnàs i a la segona, més oficines. Es tracta d'un edifici lineal, amb una única entrada que donarà accés a tots els serveis, amb circuits de circulació independents i vestidors adaptats a tots els perfils de les persones usuàries, com ara famílies monoparentals o petits grups d'esportistes.

Arquitectònicament, destaca, entre d'altres, la construcció d'un pati anglès, que permetrà l'entrada de llum natural a la planta soterrani. Aquesta preveu comptar amb un espai central, amb més alçada, adequat per a competicions de tennis taula i complint el reglament com a centre de tecnificació. També hi haurà zona de grades, vestidors i nous espais per a oficines i magatzems. A la planta baixa, a més de la consergeria, s'ubicaran tots els vestidors, que seran modulables, per fer-los servir segons les necessitats. La primera planta comptarà amb 5 mòduls de la mateixa mida, 2 per al gimnàs, amb sala de càrdio i de musculació; un central per administració i entitats; una sala de ciclo indoor i una altra d'activitats dirigides, la qual cosa permetrà ampliar l'oferta actual i donar dues classes simultànies. Per últim, a la segona planta, hi haurà un mòdul central amb oficines del personal d'esports. L'edifici, que es farà amb materials que requereixin poc manteniment, com ara vidre i formigó vist, està pensat per rebre molta llum natural i afavorir l'aïllament i la climatització en termes de sostenibilitat.