Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moció per a combatre l'Islamisme. Presentada pel grup municipal de VOX. Exp. 2023/9853

Ens preocupa especialment els últims esdeveniments violents ocorreguts a tota Europa, especialment a Espanya, i concretament a Catalunya. Alguns, atemptats terroristes de tall islamista, que han seguit la crida a la gihad llançada des de tribunes fonamentalistes durant les darreres setmanes.

 

Mentre observem horroritzats aquests atemptats o intents d'això al llarg del nostre continent i del nostre territori, tant el govern de la Nació com gran part dels governs autonòmics continuen acollint diàriament els més de 500 immigrants il·legals que de mitjana arriben a les nostres costes sense cap tipus de control. Tot això a conseqüència de l'efecte crida i les polítiques fallides de portes obertes a la immigració il·legal, massiva i descontrolada. Fronteres obertes a persones que no en casos aïllats, sinó de forma reiterada i recurrent, han resultat ser terroristes que nien a la nostra societat, que s'instal·len als nostres barris i, de forma clandestina, paral·lela i amagada, adoctrinen i radicalitzen nous i potencials terroristes fonamentalistes, fins que decideixin actuar.

 

Només cal mirar les dades dels darrers anys a Catalunya, que des del 2015 ha estat la comunitat autònoma on ha tingut lloc el nombre més gran d’intervencions i detencions relacionades amb el gihadisme, superant fins i tot llocs com Melilla, arribant a registrar el 30% del total d'intervencions a tota Espanya. Fonts policials van assegurar, el 2022, que Catalunya és “un focus molt sensible de radicalització gihadista”.

 

És igual que es tractin dels anomenats “llops solitaris”, o de cèl·lules organitzades “dorments” esperant ordres: el terror islamista està instal·lat als barris catalans i en qualsevol moment pot actuar (com moltes vegades ha fet, al

crit de guerra d'“Allahu Akbar!”, traduït, Al·là és gran!).

 

En casos com Mataró, el mes d'octubre passat, un atac perpetrat per un fonamentalista contra dues persones, matxet a la mà, ens ha revelat que el detingut comptava amb una alerta decretada a França prèviament per assumptes relacionats amb el terrorisme gihadista. Aquest episodi només suposa una prova  més del que alerten les nostres Forces i Cossos de Seguretat constantment. En aquest sentit, hem assistit al blanquejament de fets com l'exposat, justificant-los amb suposats problemes de salut mental de l'atacant o amb la falta de recursos invertits en la integració de certs col·lectius de cultura islàmica.

 

Aquests no són casos aïllats. Al nostre municipi, hem patit episodis com els que aquí detallem:

 

  • “Una família musulmana rebutja enviar els seus fills a un col·legi concertat per ser catòlic”, El País a 20 de febrer de 2002. Tot i posar mitjans en l'àmbit educacional, es neguen a adaptar-se a la nostra cultura i tradicions. Demostren l'arrelament radical i impositiu de la religió.

 

  • “Tres detinguts a Barcelona pels atemptats de Brussel·les”, El Periódico a 25 d'abril de 2017. Un dels detinguts va ser al nostre propi municipi, Ripollet. A VOX Ripollet rebutgem qualsevol relació amb el terrorisme i/o radicalisme islàmic.

 

  • Des del Grup Parlamentari VOX Catalunya ens arriba informació de la arribada excessiva de marroquins a Ripollet. Els nouvinguts han estat retinguts per possessió d'armes blanques. Des del Grup Municipal VOX Ripollet exigim major presència policial i la identificació immediata dels mateixos per actuar en conseqüència i preservar la seguretat dels nostres veïns.

 

Vivim uns moments especialment delicats per a la seguretat i la integritat dels nostres veïns, pel respecte a les nostres institucions, pels drets i llibertats conquerits a Europa des de fa segles i per a la pròpia supervivència de la nostra civilització. Si no prenem mesures, ens podem veure sobrepassats i abocats a un model social nascut del fracàs del multiculturalisme i el triomf de la inseguretat, el menyspreu a la nostra cultura i costums i la instauració de rols i estructures socials injustos, incloent-hi la submissió de la dona. Si decidim canviar de rumb des del nostre municipi, podem canviar a poc a poc el d’instàncies superiors i enfortir el que ens ha configurat com a societat des de fa milers d’anys.

 

Per això, hem de prendre immediatament totes aquelles mesures necessàries per que les nostres ciutats no segueixin el model de societats multiculturals que s'ha demostrat fracassat a països del nostre entorn i que ja estan patint massa ciutats i pobles espanyols. Hem de prevenir, per evitar episodis conseqüència de la imprudència, del descontrol i de la irresponsabilitat.

 

És deure de les administracions promoure una immigració legal, controlada, adaptada a les necessitats d'Espanya i amb capacitat i voluntat d'adaptació amb l'objecte d'aportar desenvolupament a la nostra societat.

 

És per això que el Grup Municipal de VOX a l'Ajuntament de Ripollet proposa al ple l'adopció dels ACORDS següents:

 

  1. Que l'Ajuntament de Ripollet reconegui i condemni els fets esdevinguts a la nostra regió, relacionats amb el fonamentalisme religiós islamista i amb el terrorisme, i tota actitud que deteriori la convivència al nostre municipi.

 

  1. Que l'Ajuntament col·labori amb el Cos Nacional de Policia per donar compliment íntegre a la Llei d'Estrangeria i no posi impediments a l’hora de compartir el seu padró municipal amb les FFCCSE i totes les dades rellevants i necessaris per a la tasca efectiva.

 

  1. Elaborar una ordenança de les condicions de l'habitabilitat de l'habitatge per evitar l'existència de pisos pastera i edificacions ocupades il·legalment.

 

  1. Eliminar tota ajuda pública municipal a immigrants en situació irregular així com les subvencions a ONG, associacions o qualsevol entitat que destini els seus fons a promoure o ajudar a la immigració il·legal o al fonamentalisme religiós islàmic o contrari a la convivència.

 

  1. Establir una ordenança específica per a l'obtenció de llicència d’activitat per a centres de culte, on, a més de garantir que les instal·lacions compleixen amb la normativa urbanística d'aplicació estatal i autonòmica, s'acrediti que no es tracta de mesquites adscrites a algun credo radical fonamentalista o salafista ni estarà dirigida per imants radicalitzats, havent d'informar-se dels imants habilitats per realitzar actes religiosos.

 

  1. Dotar de formació integral i actualitzada a la nostra Policia Local en detecció i prevenció del radicalisme islàmic.

 

  1. Que l'Ajuntament de Ripollet es presenti com a acusació particular a tots aquells casos que puguin succeir al nostre municipi relacionats amb el radicalisme i el terrorisme islàmics.