Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moció en defensa de la Constitució espanyola, la igualtat dels espanyols i el respecte a l'Estat de Dret i la Democràcia. Presentada pel grup municipal del PP. Exp. 2023/10283.-

Espanya és una democràcia forta, plural i amb principis, assentada a la Constitució espanyola de 1978, nascuda del diàleg i el consens de tots els espanyols que van ratificar amb el seu vot aquest gran pacte nacional.

 

Una Constitució que va posar fi a dècades de manca de llibertat i va ajudar a tancar les ferides del passat. La Carta Magna, fonamentada sobre la unitat d'Espanya i dels espanyols, ens va permetre obrir-nos a un nova destinació col·lectiva amb els valors constitucionals per bandera: la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme.

 

El passat 9 de novembre els espanyols vam tenir coneixement de l’atac més greu a l'Estat de Dret a la nostra democràcia, un acord del PSOE amb els independentistes catalans que profana la Constitució que vam ser capaços de construir entre tots el 1978 per investir el candidat Sánchez com a president del Govern.

 

El dia 16 de novembre es va consumar l'acord amb la investidura de l’actual president després d'un debat que va revelar la seva rendició davant dels desitjos dels independentistes, desdient-se del que va prometre a campanya electoral i del que fins aquell dia sempre defensava el PSOE.

 

Aquell dia va ser d'humiliació per als espanyols perquè un candidat a Presidir el Govern d'Espanya està disposat, per mantenir-se al càrrec, a fer fallida la igualtat dels espanyols davant la llei. Un acord que nega que Espanya sigui un Estat de Dret. Un acord que dinamita els fonaments de la separació de poders. Un acord que afeblirà l'Estat de les Autonomies.

 

El Sr. Sánchez va aconseguir suport per a la seva investidura atorgant una amnistia que anul·larà jurídicament i política l'actuació del propi Estat en defensa dels drets i llibertats de tots davant de l’intent de fallida de la convivència més greu des de 1981, com va ser l'1-O, desautoritzant l'actuació dels jutges i tribunals, de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, i, fins i tot, la del mateix PSOE que va votar l’art. 155.

 

A canvi de la seva investidura atorga carta blanca a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, que no té cabuda al nostre sistema constitucional, com reiteradament ha manifestat el Tribunal Constitucional.

 

El cost de l'acord d'investidura del Sr. Sánchez serà més de 15.000 milions d’euros dels impostos de tots els espanyols. Un preu que pagarem tots i que convertirà els espanyols en ciutadans de primera i de segona perquè el que es condoni als independentistes, ho pagarem la resta dels espanyols i implicarà un minvament en els serveis públics.

 

Davant d'aquesta situació, veïns de Ripollet juntament amb nombrosos ciutadans de la resta de Catalunya hem acudit a les convocatòries a Barcelona contra aquest acord d'investidura manifestant la nostra oposició a l'amnistia i en favor de la igualtat i la democràcia d´Espanya.

 

Per aquestes raons el Grup municipal del Partit Popular de Ripollet proposa el ple de l'Ajuntament l'adopció dels següents acords:

 

1.- Manifestem la nostra ferma adhesió a la Constitució espanyola de 1978 en ser el pacte que ens vam donar tots fruit de l’acord, de l'enteniment i no de la imposició. La Constitució espanyola integra sense excloure i no divideix, sinó que uneix els espanyols al voltant d'un projecte comú. La Constitució segueix avui plenament vigent i és la que manté viva la unitat d'Espanya, la monarquia parlamentària, la separació dels poders executiu, legislatiu i judicial i proclama la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme al nostre país.

 

2.- Manifestem que Espanya és una democràcia forta, plural i amb principis i que disposa dels ressorts per poder contrarestar aquells que volen afeblir-la.

 

3.- Ens sumem a la denúncia de totes les associacions de jutges, dels jutges degans, dels presidents de les Audiències provincials i del propi Consell General del Poder Judicial que han censurat el risc de fallida de la

separació de poders que es desprèn de l'acord amb els nacionalistes catalans. Ens oposem a la referència al lawfare o judicialització de la política i les seves conseqüències perquè ve a negar que Espanya sigui un Estat de dret.

 

4.- Expressem el nostre ferm rebuig a la concessió de privilegis econòmics o fiscals a qualsevol Comunitat Autònoma, ja que trenca la igualtat i solidaritat entre tots els territoris d’Espanya.

 

5.- Manifestarem la nostra repulsa a qualsevol Llei d'Amnistia per anar contra el principi d'igualtat de tots els espanyols davant la Llei, així com la nostra repulsa davant la celebració de qualsevol referèndum d'autodeterminació de qualsevol territori d´Espanya. Ambdues accions contràries a la Constitució.

 

6.- Animar tots els veïns de Ripollet a expressar-se de forma cívica en les protestes en contra de l'amnistia i en favor de la democràcia espanyola, la llibertat i la convivència.

 

5.- Traslladar aquests acords a Presidència del Govern, als portaveus parlamentaris al Congrés i al Senat; així a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.