Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per a la Declaració institucional amb motiu del dia homenatge a les víctimes del la guerra civil i la dictadura

Moció per a la Declaració institucional amb motiu del dia homenatge a les víctimes del la guerra civil i la dictadura. Presentada pel grup municipal del PSC-CP

Les Corts Generals han aprovat recentment la nova Llei de Memòria Democràtica. Aquesta llei contempla, entre moltes altres disposicions, declarar el dia 31 d’octubre de cada any com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura, així com declarar el 8 de maig de cada any com a Dia de record i homenatge als homes i dones que patiren l’exili a conseqüència de la Guerra Civil i la Dictadura.

L’Ajuntament de Ripollet comparteix els principis de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició que han de presidir les polítiques públiques relatives a la memòria democràtica. La commemoració d’aquests dies de record contribueix, mitjançant el record i la pedagogia, a assegurar la no repetició d’esdeveniments com els esmentats, contribuint a mantenir viu el record del significat i la transcendència dels fets commemorats, i de la dignitat de les víctimes, tant entre la ciutadania actual com en el futur.

Per això, L’Ajuntament de Ripollet,

1.- S’adhereix a la commemoració anual del 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura.

2.- Durà a terme anualment, des d’aquest 2022, tots aquells actes, activitats o accions de difusió que estimi oportuns i siguin adients a les finalitats del 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura.