Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport i ajudes a la dansa i l'activitat física

Moció de suport al món de la dansa i l’activitat física davant el tercer tancament i de creació d'ajudes pel sector. Presentada i consensuada per tots els grups municipals i pel regidor no adscrit.

El col·lectiu d’associacions de dansa, escoles de dansa i gimnasos de Ripollet format per SB Dance, Dúo Fitness, Diverfit, Bollywood Anaath, Line Dance Palau Ausit, Escola de Dansa Odette, Bunkay, Graceland, Danza Joven, Cuadro Andaluz de Ripollet, Gimnàs Gali, Epidemic Urban Show, Associació Colors del Vallès, Ballet Flamenco Carmela i Ripollet Country Line Dance, han traslladat a la Regidoria de Cultura la seva situació actual davant les noves restriccions. Situació que recollim a continuació.

Davant el tercer tancament decretat pel Govern de la Generalitat cap a aquest sector, el col·lectiu d’associacions de dansa, escoles de dansa i gimnasos de Ripollet  diem: No podem aguantar més!

Ens hem preparat i adaptat a diferents “noves normalitats” amb la reducció d’alumnes per grup, gel hidroalcohòlic, aparells de ventilació i una desinfecció i neteja  a fons entre classes i grups. Hem creat espais segurs per desenvolupar una activitat que no es pot substituir per un format virtual i requereix de presencialitat. Una presencialitat responsable, amb un seguiment exhaustiu i que ha demostrat que la incidència de positius no arriba a l’1%.

Hem tancat fins a 3 vegades per fer front a la pandèmia de la COVID-19, però no hem d’oblidar que s’haurien de buscar i impulsar solucions perquè la dansa i el ball com activitat física i mental pugui desenvolupar-se de forma segura. Per responsabilitat, també, cap a molts altres col·lectius de la nostra societat.  Com és la infància i la joventut que s’han vist aïllades durant molt de temps i necessiten poder créixer, formar-se i desenvolupar-se.  Per responsabilitat a la gent gran i a les persones amb diversitat funcional que voluntàriament i per salut necessiten d’aquest servei. Per les companyies de dansa que necessiten assajar i així poder encarar un futur pròxim on el talent no es perdi ni s’aturi. Es necessiten solucions realistes pels professionals que afronten un futur incert i que molts d’ells, davant aquest últim tancament, es plantegen abandonar.

Som una xarxa àmplia qui ha fet de la dansa i el ball a Ripollet una activitat i un servei vital i essencial per a moltes persones. Des del compromís amb la nostra ciutat  hem fet de Ripollet una ciutat sensible a la dansa i el ball com a activitat física, social, mental, emocional i artística. Associacions que han generat companyies de dansa aportant riquesa cultural i artística al municipi, formant a generacions i generant estima a la dansa. Escoles i acadèmies de dansa que per motivació de persones valentes van decidir situar-se a Ripollet i engegar una aventura educativa aportant riquesa cultural, artística i social al municipi. I els gimnasos de Ripollet, negocis de proximitat compromesos amb la ciutat i la seva gent, que han fet del ball i la dansa una part del seu servei i han contribuït a la millora cultural i de benestar saludable del municipi.

Sempre, des de la vocació, estem presents en els esdeveniments culturals i socials del municipi, participant i creant lligams amb l’entorn i la seva gent. Hem aportat recursos als equipaments públics de la ciutat. Hem creat experiències col·lectives i cohesionadores com el DID. Ara, quan un tercer tancament ja no ens permet mantenir-nos, necessitem que se’ns escolti i que s’adoptin solucions per tal de no abocar al tancament total de cap espai de dansa o activitat física.

D’acord amb aquestes necessitats els grups municipals sotasignants proposem l’adopció dels següents

ACORDS:

Primer – Donar ple suport al col·lectiu d’entitats de dansa, escoles de dansa i gimnasos de Ripollet davant les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat.

Segon – Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures compensatòries a les mesures restrictives de tancament cap a aquest sector i buscar solucions per una obertura segura dels seus espais, tot adoptant protocols i mesures de seguretat.

Tercer – Que des de l’Ajuntament de Ripollet s’aportin mesures d’ajudes i suport als agents afectats.

Quart – Donar compte d’aquest acord al col·lectiu d’entitats de dansa, escoles i acadèmies de dansa i gimnasos de Ripollet.

                                               ***

L’acord s’adopta per votació: Ordinària.

Vots favorables: 21. Unanimitat de tots els presents.