Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solucions al problema de l'atur

Moció municipal per celebrar un Ple Extraordinari per cercar solucions al problema estructural de l’atur a Ripollet. Presentada pel PSC-CP i consensuada per tots els grups municipals i el regidor no adscrit.

El mercat del treball a Ripollet està patint més que altres municipis per causa de la COVID.

Hem acabat l’any amb una taxa d’atur del 16% i amb 3104 famílies sense feina, amb un increment del 25,82% en només 1 any.

Si parlem de l’atur femení estem per sobre del 19% i només en supera Badia del Vallès, i respecte a l’atur juvenil estem també una taxa de més del 19% i amb les persones de més de 55 anys estem per sobre del 27%.

Ripollet porta ja massa temps sent la tercera ciutat més afectada de la comarca per l’atur, només superada per Badia i Rellinars. Amb una taxa d’atur 3 punts pitjor que la de la Comarca.

Totes aquestes dades només posem de manifest el drama que estan patint moltíssimes famílies a la nostra ciutat, un drama econòmic per la falta d’ingressos per tenir una vida digna.

Tenim 2062 persones aturades de més d’un any i 656 amb més de dos any aturades.

Necessitem crear un pacte de ciutat a on tots els agents implicats i les forces polítiques puguin aportar per sortir d’una situació que ja portem patint fa massa temps.

Ripollet té una avantatge competitiu que no estem aprofitant i és la seva situació geogràfica, estem molt ben connectats, al costat d’una gran ciutat que pot generar moltes oportunitats per ciutats com la nostra, però s’han de saber aprofitar i no ho estem fent.

Per tot plegat tots els grups sotasignats proposem els següents acords per a la seva adopció en aquest Ple:

  1. Un cop aprovat el Reglament de Participació de Ripollet, portar a aprovació del Ple Municipal el Reglament del nou Consell Municipal de Desenvolupament Econòmic amb la màxima prioritat per tal de constituir-lo el més aviat possible.
  2. Encarregar al Consell Municipal de Desenvolupament Econòmic que treballi un document estratègic per fomentar l’ocupació a Ripollet, així com per l’enfortiment del teixit econòmic, productiu, industrial i comercial local.
  3. Que el document resultant sigui aprovat pel Ple Municipal.

                                               ***

L’acord s’adopta per votació: Ordinària.

Vots favorables: 21. Unanimitat de tots els presents.