Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casa Natura

Programa de visites guiades per les lleres dels rius

Adreçades a públic adult i familiar (Àmbit sistemes fluvials)

230208-riu-ripoll.jpeg


Itinerari guiat “Anem a veure el riu? L’ara, l’abans i el després de les obres de recuperació”(3)

El pròxim diumenge, 12 de febrer, Casa Natura durà a terme una activitat per donar a conèixer les obres de recuperació de les lleres dels rius Ripoll i Sec al seu pas per Ripollet . Serà en format passeig, d'unes dues hores, fent parada a tres punts del recorregut. Els objectius principals d’aquesta activitat són, per una banda, donar a entendre el perquè es recupera de manera natural, el perquè de la retirada dels horts i la canya americana i per donar a conèixer i observar les construccions de bioenginyeria, i per altra banda per entendre la importància de la biodiversitat en aquest ecosistema fluvial així com informar sobre els usos de les lleres.

.Punt de trobada, a les 11 hores, a l’entrada del Poliesportiu de Ripollet.
.Cal portar roba i calçat còmode.
.Es demana puntualitat.
.Cal portar gorra (si fa sol)

Inscripcions: cal inscripció prèvia a casanatura@ripollet.cat fins a l'11 de febrer, a les 23 h. Places limitades.
En cas que algun inscrit no pogués assistir a l'acte, agrairem que ho comuniqui amb temps perquè algú interessat pugui ocupar la plaça.


Programa d’activitats escolars “Coneixement dels rius Ripoll i Sec” i “Qui viu al riu”(4)

Consistent en la realització de dues activitats  adreçades als centres educatius (primària, secundària i adults), que es podran dur a terme durant el curs (preferiblement a la primavera). Les visites seguiran un itinerari establert i guiat per un/a educador/a de l’entitat, amb una durada de 2 hores. Es visitarà les zones d’actuació del projecte (les restaurades) per explicar les actuacions realitzades, conèixer alguns dels elements relacionats amb l’ecosistema fluvial i la seva dinàmica i explicar la relació de les actuacions amb la connectivitat amb altres espais naturals. 

Programa de visites guiades dirigides al personal de l’Ajuntament (5)

Consistent en dues visites en format passeig guiat per la llera del riu per informar i observar les diferents actuacions realitzades de millora i recuperació.