Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casa Natura

El projecte de Casa Natura

Servei de divulgació i sensibilització ambiental

Les essers humans vivim immersos en un medi ambient amb el que interaccionem i del que depenem per a la nostra supervivència. La nostra intervenció ha degradat fins a tal punt el medi que ha provocat canvis irreparables que afecten de forma molt negativa la nostra salut i benestar. Per aquest motiu urgeix la necessitat i obligatorietat de gestionar la ciutat de forma respectuosa amb el medi i per això cal explicar, sensibilitzar i coresponsabilitzar la ciutadania en aquesta tasca.

 

ripollet-casa-natura-171122b.jpg

 

Casa Natura és un equipament municipal que neix amb l’objectiu de formar una població conscient i preocupada pel medi i el seus problemes. És per això que elabora eines per donar a conèixer diferents aspectes del municipi que ajudin a promoure actituds responsables amb el medi i hàbits més sostenibles i que generin un menor impacte ambiental possible. Un ampli projecte, format per sis àmbits d'actuació, que contempla sortides, xerrades, passejos per la natura, exposicions, vídeos divulgatius i textos educatius, entre d'altres. Moltes d'aquestes activitats es concentren en jornades de divulgació i sensibilització ambiental, com ara la Setmana europea de la mobilitat, la jornada 'Clean up day', la celebració del Dia de l’arbre, el Dia del medi ambient o la setmana del Ripollet cultiva’t.

La Casa Natura compta en les seves instal·lacions amb una estació de meteorologia que capta totes les variables meteorològiques de Ripollet i les ofereix al públic. També s’ocupa de dinamitzar la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat i organitza algunes activitats de la Jugatecambiental de l'AMB, instal·lades en els parcs metropolitans de Massot i Els Pinetons.

Casa Natura també ofereix un servei de consulta i assessorament per a qualsevol persona interessada en aspectes ambientals, a través del correu electrònic casanatura@ripollet.cat.