Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Relativa als talls del subministrament d’energia elèctrica, per connexions a la xarxa sense contracte i per connexions relacionades amb el cultiu il·legal de marihuana a Ripollet

Moció relativa als talls del subministrament d’energia elèctrica, per connexions a la xarxa sense contracte i per connexions relacionades amb el cultiu il·legal de marihuana a Ripollet. Presentada pel grup municipal de C’s i transaccionada en la Junta de Portaveus

En els darrers temps Ripollet està sotmès a continus talls en el subministrament d’energia elèctrica. Sabem que les deficiències en l’ús de l’energia elèctrica tenen el seu origen en vàries circumstàncies, entre elles, l’envelliment de la xarxa i la manca d’inversió de les companyies elèctriques, a la detecció d’un nombre determinat d’habitatges de màfies organitzades que es troben connectats a la xarxa sense contracte de subministrament i molt especialment en les relacionades amb el cultiu il·legal de marihuana segons es desprèn de recents publicacions aparegudes en els mitjans de comunicació.

Vistos els greus perjudicis que s’estan causant als ciutadans de Ripollet pels reiterats talls energètics, que en molts casos comporten el deteriorament d’electrodomèstics i/o aliments depositats en sistemes de refrigeració.

Per tant, per tot l’anteriorment exposat, presentem la següent moció al Ple:

  • Instar al Cos dels Mossos d’Esquadra y a la Policia Local perquè treballin de forma conjunta, específica i especial en l’eradicació dels cultius il·legals de “cànnabis sativa” i del tràfic de dita substància.
  • Instar a l’empresa proveïdora del subministrament elèctric, Endesa, a que actualitzi en tot allò possible les instal·lacions i participi de forma activa en la difusió i posada en pràctica d’una “cultura energètica social” facilitant l’accés als contractes de llum de la població més vulnerable.