Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

De suport al diputat Pau Juvillà davant la Sentència condemnatòria del TSJC per defensar el dret a la llibertat d’expressió.

Moció de suport al diputat Pau Juvillà davant la Sentència condemnatòria del TSJC per defensar el dret a la llibertat d’expressió. Presentada pel grup municipal d’Ara Decidim Ripollet.

Atès que el passat 14 de desembre el TSJC va condemnar al diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà,  per desobediència a 6 mesos d’inhabilitació i a una pena multa de 1.080 euros.

Atès que el motiu de la condemna és mantenir penjats uns llaços grocs al despatx municipal de la Crida-CUP a la Paeria de Lleida quan n’era regidor, per tal de denunciar la repressió de l’Estat contra l’independentisme fruit d’una decisió presa col·lectivament a l’assemblea local de la Crida-CUP a Lleida.

Atès que aquesta actuació s’empara de forma clara en el dret a la llibertat d’expressió i, més concretament, en la denúncia d’una situació manifestament injusta com és l'existència de presos polítics i exiliats a l’Estat espanyol i vora 4000 persones represaliades pel seu compromís en les lluites independentistes i del moviment popular arreu dels Països Catalans. 

Atès que aquesta condemna forma part de la causa general contra l'independentisme català, on els poders de l'Estat actuen sense cap mena de separació, a fi d'eliminar la dissidència de les institucions en un intent de guanyar per altres vies el que no són capaços de guanyar a les urnes, com ho acredita la majoria parlamentària al Parlament del Principat i present també en el municipalisme, com és el cas d'aquest consistori.

Atès aquest nou intent d’ingerència dels tribunals i la judicatura en la sobirania del Parlament Català mereix una resposta unitària, ferma i col·lectiva per la defensa de les nostres institucions.

Atès que Pau Juvillà va ser escollit diputat per la demarcació de Lleida per la CUP en les eleccions del 14 de febrer passat i ha estat el primer diputat de la CUP en ocupar una secretaria de la Mesa del Parlament. 

ACORDS

És per això que des del Grup Municipal de  Decidim Ripollet proposem al Ple de l’Ajuntament de  Ripollet que adopti els següents acords:

PRIMER. Mostrar tot el suport i solidaritat al diputat Pau Juvillà i a les vora 4000 persones represaliades en els darrers anys arreu dels Països Catalans pel seu compromís independentista i amb les lluites populars. 

SEGON. Denunciar la repressió generalitzada de l’Estat espanyol contra els milers de persones empresonades, exiliades i represaliades pel seu compromís social i polític amb la lluita independentista i els moviments populars.

TERCER. Constatar la injustícia de la sentència contra Pau Juvillà que suposa un nou intent d’ingerència de la judicatura contra la sobirania del Parlament de Catalunya, així com una vulneració de drets com a diputat d’en Pau Juvillà, que fou escollit democràticament en les eleccions autonòmiques del passat 14 de febrer de 2021.

QUART. Manifestar el compromís del Ple municipal amb les més de 4000 persones represaliades, la denúncia de la repressió política que practica en aquest i tants altres casos l’Estat espanyol, i amb el dret a l’autodeterminació del poble català.

CINQUÈ. Demanar al Parlament de Catalunya que es mantingui ferm i protegeixi els drets que en Pau Juvillà té com a diputat d’aquesta institució.

SISÈ. Comunicar aquests acords al Parlament de Catalunya.