Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Feminismes

Unides contra totes les violències

Enguany, el 25N volem donar visibilitat a totes les violències que pateixen les dones, no només aquelles que es denuncien i les que visibilitzen els mitjans, sinó també aquelles amagades, les que no es denuncien i les que a vegades ni tan sols les identifiquem com a tal.

25N-2021-CARTELL.jpgMés de 1.100 dones han mort a mans de les seves parelles o exparelles d’ençà que es va posar en marxa el registre de feminicidis l’any 2003. Aquesta xacra social no s’atura i és, en aquest context, que la Comissió́ de Gènere de l’Ajuntament de Ripollet i la Taula Feminista tornen a organitzar un programa d’activitats entorn el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

Enguany, es vol ampliar el focus més enllà de la tragèdia de les morts, visibilitzant també altres tipus de violències silencioses: l’econòmica, la crítica del cos i el control de les amistats i les xarxes, entre altres. L’objectiu és treballar en l’apoderament de la dona en un marc social unitari, que prengui una major consciència i implicació, on les dones víctimes de violències disposin d’una xarxa que els hi permeti sortir de l’aïllament a què sovint són sotmeses.

La punta de l’iceberg

El cartell del 25N d’enguany mostra un iceberg, que simbolitza que sota les violències que es veuen estan les que hi ha a la base, silenciades i de les quals no se’n parla. Des de Feminismes considerem que és important posar el focus sobre totes les violències masclistes i tractar entre totes com les abordem. En aquest treball hi intervenen el SIAD, Mossos d’Esquadra, Policia Local i també entitats i col·lectius, com ara el Comitè de Dones, Proud i també clubs esportius, que s’estan rebel·lant activament contra la violència sexista, que malauradament pateixen les dones esportistes. A vegades aquestes violències fins i tot no s'identifiquen com a tal i existeix un gran desconeixement sobre la gravetat de la situació, essent especialment preocupant la normalització amb què ho viu el jovent. És per això que volem que aquestes activitats tinguin continuïtat amb polítiques actives al llarg de tot l’any, per continuar denunciant i treballant per l’erradicació de totes les violències masclistes i abordar-les conjuntament com a societat.

On acudir?

Emergències (24 h)
112

Generalitat de Catalunya
Línia d’atenció contra la violència masclista Tel. 900 900 120

Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Ripollet (SIAD).
De dilluns a divendres, de 8 a 15 h. Tel. 638 796 514 -935 046 040 

Punt Lila i LGTBI jove. Casal de joves.
De dilluns a divendres, de 17 a 20 h. Tel. 935 046 024. lilalgtbijove@ripollet.cat

Ministeri d’Igualtat
Tel. 016
A/e: 016-online@igualdad.gob.es
Whatsapp 600 000 016