Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

AMB

Activitats educatives ofertades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona als parcs i platges metropolitans, en el marc del Compartim un futur i del programa Aprenem a la Xarxa. Podeu consultar tota l'oferta al següent enllaç. Us recordem que la convocatòria de projectes APS està oberta fins el 30 de setembre.

Activitat de descoberta de la biodiversitat dels parcs Masot i Pinetons i la seva importància per a l'ecosistema. Amb diferents dinàmiques basades en el joc i l'observació, els participants descobriran la presència i importància dels ocells, insectes, amfibis, entre d'altres espècies de fauna als parcs metropolitans. A més també es podran descobrir algunes de les mesures que es porten a terme en la seva gestió que promouen aquesta biodiversitat, com per exemple la instal·lació de caixes niu, menjadores per a ocells, jardins de papallones, hotels d'insectes, etc.

L'adreça de l'enllaç és: https://tuit.cat/4LGkX

El refugi de la dra. Shiva és una activitat que es durà a terme al Parc del Masot i que gira entorn als possibles refugis climàtics de les ciutats, com els parcs i les zones verdes. En l'activitat es treballa els concepte de canvi climàtic i l'adaptació de les persones i ciutats a les noves condicions. Davant de les altes temperatures, els participants hauran de buscar zones de confort tèrmic, en especial per a les persones vulnerables com poden ser els infants o les persones grans, i els parcs i zones verdes es presenten com a candidates per ser refugis climàtics.

L'adreça de l'enllaç és: https://tuit.cat/8iiSp

L'objectiu de l'activitat és donar a conèixer els valors històrics i ambientals de diversos parcs metropolitans i reflexionar sobre la importància de la implicació de les persones en la conservació de l'entorn per conservar i fomentar la biodiversitat. L'activitat es desenvolupa en diversos espais del parc del Masot o dels Pinetons i d'una manera pràctica i experimental, per exemple amb dinàmiques d’orientació, d’identificació de les espècies d’arbres i ocells més habituals, els participants coneixeran la biodiversitat del parc alhora que es posa de relleu el paper ambiental dels parcs en l'entorn urbà com a benefici per a la salut de les persones.

L'adreça de l'enllaç és: https://tuit.cat/zg7er

És una activitat d’educació ambiental que té com a finalitat fer conèixer els parcs i platges metropolitans i les Jugatecambientals més properes als centres educatius i afavorir-hi la vinculació dels infants des de la primera etapa educativa. L’activitat té dues parts: primer es fa una descoberta del parc del Masot o dels Pinetons a través dels sentits. Els infants descobreixen la flora i fauna a través de la vista, el tacte, l’oïda i l’olfacte. Aprenen a reconèixer plantes per la seva olor, descobreixen diferents textures i escolten els sons de la natura que els envolta. Durant la segona part de l’activitat, els infants juguen a l’espai de joc de la Jugatecambiental. Així, descobreixen aquest espai, on podran anar després amb la família el cap de setmana.

L'adreça de l'enllaç és: https://tuit.cat/8gZ2u

L'activitat 'Boscos de ciutat? L'ecologia del parc' aproxima els alumnes al concepte de serveis ambientals que els parcs forestals duen a terme. A partir de la descoberta experimental i amb l'ajut d'un equip d'exploració, els alumnes recolliran dades i caracteritzaran el parc dels Pinetons. En comparació amb l'espai pròpiament urbà, els alumnes s'aproximaran a aquests conceptes i a la importància que té la presència d'aquests espais forestals dins les ciutats. L'activitat dona importància a aspectes procedimentals basats en el treball de camp que es complementa amb un treball anterior, que també pot tenir continuïtat a l'aula després de l'activitat.

L'adreça de l'enllaç és: https://tuit.cat/L6INF

Es tracta d'una activitat de coneixença del món de la vinya amb contingut pràctic i experimental. L'activitat consta de tres parts: primer s'introdueix la història del parc i del cultiu de la vinya. A continuació s'observen i es toquen els ceps, i es coneixen les diferents parts de la planta. Es donen a conèixer les eines del camp i s'inicia la part pràctica de les tasques de cultiu segons l'època de l'any: repicar, adobar, espampolar o veremar. Es comenten les plagues i el seu control biològic, així com la fauna associada a la vinya. Per finalitzar es fa un petit tast de productes de la vinya (raïm, panses i most) i es comenten els mètodes d'obtenció d'alguns subproductes, especialment el most.

L'adreça de l'enllaç és: https://tuit.cat/om2wk

Es tracta d’una proposta d’educació ambiental adreçada a alumnes de cicle superior de primària i primer cicle d’ESO, on es treballa de forma combinada la mobilitat sostenible i la descoberta dels valors socioambientals dels parcs i les platges metropolitanes. L’activitat s’inicia en un parc metropolità i consisteix en la realització d’una ruta en bicicleta que connecta diversos espais d’interès ambiental del municipi. Durant l’itinerari, es fan diverses parades per explicar els valors ambientals, històrics, culturals i/o paisatgístics d’aquests espais, i s’explica la importància de la mobilitat sostenible per a la millora de la qualitat de l'aire de la ciutat. Inclou també una petita sessió teòrica per donar a conèixer a l'alumnat quines són les normes de circulació en bicicleta i per quina infraestructura s'aconsella que els joves circulin en bicicleta de forma segura.

L'adreça de l'enllaç és: https://tuit.cat/n2C7q