Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centre Cultural

Activitats

A banda de donar suport a les activitats que organitzen les entitats al llarg de l'any, el Centre Cultural també s'encarrega d'organitzar diverses activitats amb l'objectiu de traslladar la vida cultural al carrer, fer comunitat i teixir xarxa. Es tracta de programes culturals que formen part del calendari festiu de la ciutat i on participa un gran nombre de públic: 

image
Carnaval: aquesta festa compta amb el Cabraboc com una de les figures principals. Tradicionalment el tret de sortida és la penjada d'aquesta bèstia, mitad cabra i mitad boc, al balcó de Ripollet Ràdio. El ball de Carnaval infantil, i la tradicional rua de dissabte per la rambla de Sant Jordi complementen aquest programa. A la rua participa cada any més d'un miler de persones. Finalment, la sardinada popular posa punt i final a la celebració. 

Sant Jordi: amb l'objectiu de fomentar la lectura, la participació, cada any Ripollet celebra el Sant Jordi. La Xamuskina, la bèstia dels llibres, surt al carrer i s'organitza un ampli programa d'activitats amb presentacions de llibres, hores del conte, tallers, i una fira de llibres i roses. 
image

image
Dia de la Dansa: amb l'objectiu de fomentar les arts escèniques i, en especial, la dansa, fa anys que Ripollet fa aquesta celebració, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril. En aquesta celebració intervenen més d'una desena d'entitats, gimnasos i col·lectius locals, que treuen les seves coreografies al carrer per compartir-les amb tothom. 

Festiu: aquest programa ens apropa les activitats culturals durant els mesos de juny i juliol. És una activitat elaborada de manera transverssal entre el departament de cultura i les diferents entitats locals que hi participen. Vol fomentar la creació de nous públics en l'àmbit de les arts escèniques, alhora que fomenta la lectura, el cinema i la creació musical, entre d'altres. 
image

image
Anys temàtics: l'Any Lorca, l'Any Clavé, i l'Any de les Arts escèniques, són algunes de les celebracions que s'han organitzat des del Centre Cultural amb l'elaboració d'una programació temàtica on participen les entitats locals i els diversos departaments de l'Ajuntament.