Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet Aporta

Sobre les bosses i el seu ús

  • Per què la recollida es fa amb bosses?

El nou sistema Ripollet Aporta es fa amb bosses perquè son elements que no es queden a la via pública després de la recollida, a diferència dels cubells. Així doncs, es redueix l’impacte visual i l’ocupació d’espai públic.

 

  • És obligatori utilitzar bosses homologades?

Sí, en el cas del rebuig, l’orgànica i els envasos s’han de treure amb bosses homologades. El cartó el podrem treure amb qualsevol bossa de paper.

La finalitat de fer servir bosses homologades és donar una imatge endreçada del carrer. També posa en valor que els residus estaran ben separats i que es podran aprofitar per transformar-los en nous recursos.

 

  • Què passa si faig servir una bossa diferent?

Un cop implantat el nou sistema de recollida selectiva a tota la ciutat, si s’utilitza una bossa diferent, no serà recollida.

 

  • Per què per l’orgànica la bossa ha de ser compostable?

Perquè la bossa de plàstic no es composta com les restes orgàniques i es converteix en un impropi generant un compost de mala qualitat.

 

  • Com podreu saber si separeu bé els residus? Obrireu les bosses?

Un cop implantat el nou sistema de recollida selectiva a tota la ciutat, el servei d’inspecció municipal prendrà les mesures necessàries per vetllar pel bon funcionament del nou model de recollida.

 

  • Què faig si se m’acaben les bosses?

Un cop al mes podreu recollir bosses homologades dintre de l'oficina de la Plaça de la Constitució (Casa del Comú), d'11h a 14h i 15h a 18h de dilluns a dissabte, amb la vostra targeta de residus municipal assignada i DNI/NIE.