Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita'ns

Ripollet, molt per veure. T'expliquem què fer i què visitar a la nostra ciutat.

Ripollet, situat a només 12,5 km de Barcelona, gaudeix d'una situació privilegiada que fa d'aquesta població vallesana, un perfecte punt de partida o de destí, sigui quin sigui el motiu de la teva visita: cultural, familiar, de descans o de negoci...

A Ripollet, hi trobaràs allotjament, restaurants, terrasses, comerç, teatre, exposicions, patrimoni, festes, natura, esport i vida saludable. Ripollet reuneix un munt de qualitats que satisfaran les expectatives de qualsevol visitant.

Ripollet té molt per veure!

Molí d'en Rata
El Molí d'en Rata és un dels darrers molins hidràulics fariners que van funcionar al Vallès Occidental. Data de l'any 1825 i conserva tota la maquinària original. L'edifici va ser museïtzat i permet al visitant conèixer com funcionaven aquests ginys de tradició medieval, com era la vida dels qui habitaven el molí ripolletenc i quines llegendes l'envoltaven. A la planta superior, es pot visitar l'exposició "El pa de la diversitat" on es parla dels cereals i de la seva importància com a aliment universal. Qui s'hi acosta, pot gaudir de l'experiència de fer el seu propi pa osenzillament deixar-se seduir per l'encant d'aquest antic molí fariner.


Vil·la mil·lenària i de futur Casa Modernista
El pas dels segles ha deixat petjades que es barregen amb l'actualitat d'un municipi metropolità. L'estil romànic, el popular, el modernista, l'industrial i el contemporani s'entrellacen en els carrers d'aquest petit indret vallesà, que té molt per mostrar.


Espais naturals i d'esbarjo
Ripollet gaudeix de 46 hectàrees de zona verda entre parcs i espais naturals, entre ells dos parcs metropolitans. També compta amb 14 quilòmetres de carril bici i diferents espais que es tallen al transit el cap de setmana, com és el cas del Torrent Tortuguer, el camí de la Serra i el vial paral·lel al riu Ripoll, amb dos quilòmetres de longitud. Aquestes espais ofereixen llocs d'esbarjo on poder passejar en família, on practicar esport a l'aire lliure i on gaudir de la natura i la tranquil·litat. A més, des de la Casa Natura es programen activitats amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni mediambiental del nostre municipi i també podeu gaudir de la Jugateca Ambiental de tardor i de primavera als parcs dels Pinetons i Massot.


Festes i tradicions

Un dels treCorpusts que distingeix Ripollet és la seva riquesa cultural i associativa, amb activitats diverses gairebé cada cap de setmana. A banda, festes com Els Tres Tombs, la Festa Major, la Trobada de Gegants, el Corpus i els Espais amb Encant o la celebració del Sant Jordi són, des de fa anys, referents a la comarca.

Si a més, tasteu la deliciosa gastronomia de la restauració local, segur que us quedeu amb ganes de tornar-hi!