Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local d’Ocupació va realitzar més de 900 orientacions individuals el 2023

La borsa de treball Xarxa Xaloc compta actualment amb unes 1.800 persones i prop d’un miler d’empreses inscrites. L’any passat s’hi van inscriure 363 persones i es van donar d’alta 17 empreses.

El Servei Local d’Ocupació va realitzar més de 900 orientacions individuals el 2023.

El Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Ripollet és un dispositiu impulsat per la Diputació de Barcelona, que busca millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur o millora de feina, així com establir vincles amb les empreses per detectar les seves necessitats i oferir assessorament especialitzat per a cobrir els perfils professionals que requereixen a través del servei d’intermediació laboral. L’any 2023 el SLO va gestionar més d’un centenar d’ofertes de feina i va portar a terme 908 orientacions individuals i 260 sessions grupals, on 1.617 persones van realitzar actuacions per millorar la seva ocupabilitat.

Les ofertes i demandes de feina es gestionen a través de la Xarxa Xaloc de serveis locals d’ocupació, on actualment hi ha unes 1.800 persones de Ripollet inscrites i on l’any passat es van registrar un total de 363 persones. A més, 69 persones usuàries de la borsa de treball van participar en les formacions del Recull d’Activitats subvencionades per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Ripollet, que van contribuir a donar suport al seu procés de recerca o millora de feina. En aquestes formacions es tracten aspectes com l’actualització del currículum en funció de les noves demandes del mercat de treball, com presentar-se a una entrevista de treball per competències o com utilitzar les xarxes socials i les eines digitals per millorar el procés de recerca de feina.

Pel que fa a les empreses, de les 995 inscrites actualment a Xaloc, 17 d’elles es van donar d’alta durant l’any 2023. Quant a la intermediació laboral, es van gestionar un total de 116 ofertes de treball, que van suposar una taxa de cobertura d’un 44%. A més, es va contactar amb 934 persones per a ser derivades a diferents ofertes de la Xarxa Xaloc.

Tant les persones com les empreses que vulguin donar-se d’alta a la Xarxa Xaloc s’han de posar en contacte amb Ripollet Impulsa, al telèfon 935 807 642 o al correu electrònic orientacio@ripollet.cat.

Ripollet, 8 de febrer de 2024