Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Servei Local d'Ocupació

El Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Ripollet és un dispositiu impulsat per la Diputació de Barcelona i posat a disposició de la ciutadania amb dues línies d’actuació: millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur i, en paral·lel, establir vincles amb les empreses per detectar-ne les necessitats i oferir-los assessorament especialitzat per cobrir els perfils professionals que requereixen.

Orientació laboral

L’orientació laboral i formativa és la base d’un acompanyament a la inserció de qualitat. Des de Ripollet Impulsa, generem contextos per afavorir el descobriment de vocacions professionals i l’actualització formativa, i acompanyem a la persona en el seu procés de recerca de feina.

L’Ajuntament de Ripollet us ofereix el servei d’atenció a les persones en situació de recerca o millora ocupacional, gràcies al qual podreu accedir a:

  • Acompanyament, assessorament i orientació laboral personalitzada i ajustada a les necessitats de la persona en recerca o millora de feina.
  • Borsa de Treball, amb publicacions d’ofertes de feina i servei d’intermediació entre les persones demandants de feina i les empreses amb necessitats de personal.
  • Espais de recerca de feina en línia i presencial, amb acompanyament tècnic expert i amb l’objectiu de fomentar l’autonomia de les persones en situació de recerca o millora de feina.

 

Per a més informació o cita prèvia, contacteu amb nosaltres a través del telèfon 935 807 642, o del correu electrònic orientacio@ripollet.cat.

 

 

Programes d'acompanyament a la inserció

Programes organitzats per entitats i administracions diverses per a facilitar la inserció laboral.

PROGRAMA SUPORT A L'OCUPACIÓ JUVENIL

L’objectiu d’aquest programa és promoure i mantenir la continuïtat formativa de persones joves d’entre 16 a 29 anys,SOJ.jpg

amb especial atenció al col·lectiu de 16 a 24 anys, impulsant la millora en els processos d’orientació, suport i mentoria de l’alumnat en risc d’abandonament escolar prematur o que ja hagin abandonat per tal de reconduir-les al sistema educatiu i/o la inserció al mercat laboral oferint els recursos més adients en cada cas.

Durant tres anys, es comptarà amb una persona tècnica d’orientació que serà la referent del dispositiu i l’encarregada de portar a terme les accions programades de manera coordinada amb altres agents del territori com: Educació, Joventut i Serveis Socials entre d’altres; intervenint de forma directa amb les persones participants en el seu context, per tal de fomentar la formació professional, mitjançant l’orientació i l’acompanyament, oferint els recursos més adients en cada cas i moment vital.

El Programa Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ), compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i està cofinançat per la Unió Europea.

 

PROGRAMA ORIENTA

És un programa d’acompanyament a la inserció laboral, amb l’objectiu de  de millorar i afavorir l'ocupabilitat de les persones participants. Combina atencions individualitzades d’orientació laboral amb tallers grupals de competències per a la recerca de feina. A més, es desenvoluparan accions d’enfort

iment social i teixit productiu realitzant visites a empreses i entitats socials de Ripollet. L’acompanyament es portarà a terme d’acord amb les necessitats i interessos de cadascuna de les persones participants, realitzant un itinerari personalitzat. Les accions són sense cost per a les persones participants. L’objectiu és atendre un mínim de 90 persones en procés de recerca o millora de feina.

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb fons del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina de Treball corresponent, o bé a la nostra entitat.

 

PROGRAMA SINGULARS: ENJEGA'T JOVE! 

difusió Xarxes.jpgAdreçat a persones joves entre 16 i 29 anys inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació, té com a objectiu acompanyar i oferir a les persones participants els recursos i competències necessàries per consolidar el seu objectiu professional, millorant la qualificació i ocupabilitat i detectant les necessitats de personal al teixit empresarial de l'entorn.

Per tant, es tracta d’un programa d’acompanyament a la inserció laboral o educativa, amb tres propostes formatives i realització de pràctiques en empreses, així com tallers i activitats grupals que permetran la millora de l’ocupabilitat de les persones joves participants. Enguany, les formacions proposades són: Activitat bàsiques d'electricitat,  Operador/a de magatzem i Atenció a la clientela.

"Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE)".

 

 

 

IMPULS AL SERVEI LOCAL D’OCUPACIÓ

 

impuls_SLO_22-23.jpgL’objectiu és la millora de l’atenció a les persones usuàries del Servei Local d’Ocupació (SLO) alhora que impulsar el servei d’intermediació laboral.

Per una banda, es pretén reforçar l’SLO, ampliant els recursos tècnics per optimitzar els processos d’acollida, inscripció, orientació i seguiment laboral.  A més, s’afegeixen nous recursos de tallers de competències digitals per a la recerca de feina  i tallers prelaborals, on es treballaran competències transversals, com ara la responsabilitat, la comunicació, l'autoestima i els hàbits de treball, que augmentaran les possibilitats d'èxit en el procés de recerca de feina de les persones participants.

D'altra banda, per impulsar i fomentar el servei d'intermediació laboral es reforçarà l'assessorament tècnic a les empreses, donant suport en la definició del perfil professional de les vacants i desenvolupant les accions pertinents per millorar l'ajust competencial de la persona candidata al lloc de treball.

ImpulsSLOsubvenció.jpg

 

Aquest projecte, compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

 

 

 

 

 

generalitat de catalunya.jpg     Logo Generalitat i afers.png    logo ajuntament.jpg      logo soc.png            DB horitzontal 201.jpg             MTMSS+SEPE-nou logotip.jpg                 FSE inverteix futur.png      AMB_Logo_1.jpg    CoFinancatUE_lateral (002).png