Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notes de premsa

L’AMB aprova inicialment la modificació del Pla General Metropolità per a la construcció del nou hospital del Vallès Occidental

La Modificació del Pla general metropolità (MPGM) possibilitarà la construcció del nou hospital en una posició central i accessible des dels municipis als quals ha de donar servei, entre ells Ripollet. La Modificació ha estat redactada per l’AMB, en un marc de col·laboració i consens amb els Ajuntaments afectats i el Servei Català de la Salut. El nou hospital ha de permetre descongestionar les entrades dels altres centres de la zona i donar una cobertura més àmplia i de proximitat.

La Biblioteca Municipal, nou centre col·laborador ACTIC

Les persones majors de 16 anys es podran examinar a la Biblioteca dels tres nivells d’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC). El servei permet fer cinc proves setmanals.

El Parc Fluvial del riu Sec integrarà el riu dins el parc Massot

Aquest projecte convertiria el Massot en un parc fluvial, i tot i l’actuació només afecta al terme municipal de Ripollet, milloraria la connectivitat amb les poblacions de Cerdanyola, Montcada, Barberà i Ripollet, reforçaria l’anella verda de Ripollet i contribuiria a regenerar l’ecosistema fluvial. Que sigui una realitat queda subjecte ara a trobar finançament per a millorar la connectivitat entre el nucli urbà i el parc.

Ripollet viurà un Carnaval 2024 de cine!

Del 7 al 14 de febrer, se celebrarà el Carnaval a Ripollet, que inclourà entre altres activitats, la penjada i despenjada del Cabraboc, festes per a infants i joves i la gran Rua, amb onze comparses i més d’un miler de participants.

L’Ajuntament, preocupat per l’abandonament d’animals a Ripollet

Actualment, l’Ajuntament vetlla per la cura de 14 animals abandonats o perduts i alguns d’ells fa més de dos anys que hi són al centre de Help Guau, amb què l’Ajuntament té el contracte de recollida i acollida. El cost que representa la cura i custòdia dels animals perduts o abandonats ascendeix a més de 27.000 euros anuals.

Engega’t Jove, nou programa per a millorar l’ocupabilitat de persones joves

L’Ajuntament de Ripollet posa en marxa el projecte Singulars: Engega’t Jove, juntament amb els ajuntaments de Badia i Barberà del Vallès i les empreses Levelinstrukta i Alba Formació. En aquesta nova convocatòria s’ofereixen tres propostes formatives i pràctiques per a millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

Aprovades les accions del Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2023-2024

El Pla d’actuació planteja un bon nombre d’activitats, tallers i programes, a través de les comissions Lingüística, Esportiva, Educació 360º  i Servei Comunitari. El Pla Educatiu d’Entorn, amb el suport del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, és un projecte comunitari que vol millorar les condicions educatives d’infants i jovent del municipi.

El pressupost municipal de 2024 supera els 61 milions d'euros

L'equip de govern s'ha mostrat satisfet pel pressupost presentat, un 12,75% més elevat que l'anterior, que permetrà iniciar inversions des del començament d'any i fer realitat un projecte històric, com és la construcció de la residència i el centre de dia per a la gent gran.