Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de març, el primer sota el paraigües del nou ROM

Les audiències als veïns i veïnes de Ripollet prèvies al Ple i la incorporació de les sessions i vots electrònics en cas de baixa maternal o malaltia greu, principals novetats del nou Reglament Orgànic Municipal.

El Ple de març, el primer sota el paraigües del nou ROM.

El Ple ordinari del mes de març, que se celebrarà el dia 31, serà el primer que funcionarà amb la nova normativa establerta pel Reglament Orgànic Municipal, la norma que regula el funcionament del consistori, del ple i dels drets i deures dels regidors i regidores que l'integren.

Aprovat inicialment durant el Ple del 30 de setembre de 2021 i definitivament el 27 de gener de 2022, després de les al·legacions presentades pel regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, el nou ROM, que substitueix l'aprovat l'any 2005, presenta una actualització que va més enllà dels canvis normatius i que també s'adapta a la nova realitat, especialment dels darrers dos anys, amb la situació sanitària de pandèmia per la Covid-19.

Principals modificacions
El text del nou Reglament Orgànic Municipal crea l'audiència prèvia a la celebració de cada Ple. En aquesta audiència, les veïnes i veïns de Ripollet podran formular preguntes als regidors i regidores. Hauran de fer la petició per escrit, com a màxim, el divendres abans de cada Ple, especificant la temàtica de la pregunta. Els regidors i regidores podran respondre en el moment o, en el cas que no pugui ser així, es farà per escrit en un termini màxim de 20 dies. Aquest espai d'audiència prèvia complementa el que preveu el reglament de Participació en finalitzar la sessió plenària, un espai de preguntes que poden fer les persones assistents al Ple per a aclarir qüestions plantejades en el transcurs de la sessió.

També es modifica l’apartat de precs i preguntes de les sessions plenàries, permetent que els regidors de l’oposició repreguntin o demanin aclariments una vegada el govern hagi respost.

El nou text del ROM també preveu l’assistència i vot electrònic per a les regidores i regidors del Ple que estiguin de baixa per maternitat o que es trobin en situació de malaltia greu acreditada, així com la celebració sempre telemàtica, tant de la comissió especial de comptes, com de les comissions informatives prèvies al ple.

Ripollet, 22 de març de 2022.