Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Ripollet publica la seva oferta formativa ocupacional

Es tracta d’una quinzena de cursos, agrupats en cinc famílies professionals, per a la millora de l’ocupabilitat i la situació laboral de les persones participants. Aquesta oferta es complementa amb altres cursos, com ara la formació en competències digitals del programa ADA.

L’Ajuntament de Ripollet publica la seva oferta formativa ocupacional.

L’Ajuntament de Ripollet, des de l’Àrea de Promoció Econòmica, ha programat una quinzena de cursos, que durà a terme entre 2024 i 2025, i que formen part de cinc itineraris formatius: logística, agrari, seguretat i medi ambient, hoteleria i administració. Es tracta de formació teòrica i pràctica, amb l’objectiu de garantir i millorar la formació, la qualificació i les competències professionals de les persones participants, així com afavorir la cerca de feina o el seu manteniment i millora en el mercat de treball. Els cursos corresponen al projecte ‘Formació Ocupacional Local’, impulsat per l’Ajuntament de Ripollet amb fons propis, dels quals es podrien beneficiar al voltant de 225 persones.

Els cursos, tot i que es poden realitzar de forma independent, s’han planificat dins  d'itineraris formatius, corresponents a diferents famílies professionals. L’objectiu és que la realització d’aquests itineraris permetin adquirir les competències i habilitats pròpies de cada àmbit professional. L’oferta programada també vol promoure la millora competencial en aspectes digitals i tecnològics, adaptant-se a les necessitats dels sectors productius i als requisits de les empreses i el mercat laboral.

La formació ocupacional és presencial, però també compta amb una plataforma virtual, per a treballar alguns aspectes que ajuden a la comprensió dels aprenentatges ocupacionals, així com per a desenvolupar formació en competències digitals.

El pròxim 4 de març s’obrirà la inscripció per al curs d’Horticultura ecològica i jardineria sostenible, dins l’itinerari agrari. La resta de terminis d’inscripció s’aniran obrint en base a la data de realització del curs, amb un mes i mig d’antelació. La inscripció es pot fer a través del següent enllaç. Les persones interessades poden demanar més informació o formular consultes a través de l’adreça electrònica formacio@ripollet.cat.

Programa ADA per a dones 
Aquesta oferta formativa ocupacional es complementa amb altres programes formatius anuals, com el programa ADA, de formació en competències digitals adreçada a reduir la bretxa digital de gènere, que compta amb tres cursos programats durant el primer i segon trimestre de 2024. El programa ADA està subvencionat pel SOC i es finança amb càrrec als fons procedents Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Aquesta setmana s’ha iniciat el curs d’informàtica i competències digitals bàsiques, amb la participació de 15 dones. Resta oberta la inscripció per a la formació en aplicació del full de càlcul Excel, tant de nivell inicial com avançat.


260224-ripollet-formació-ada.jpeg


Formació Ocupacional Local 2024-2025

Comerç i màrqueting

 • Logística 4.0 + PRL magatzem (50h)
 • Carnet carretoners (28h)
 • Traçabilitat i codificació (30h)

Agrària

 • Horticultura ecològica i jardineria sostenible (60h)
 • Manteniment sostenible espais verds (60h)

Seguretat i medi ambient

 • Neteja espais públics sociosanitaris (30h)
 • Gestió de residus (50h)
 • PRL sector neteja (50h)
 • Treballs en alçada (10h)

Hoteleria i turisme

 • Cuina amb certificat de manipulació d’aliments (60h)
 • Cambrer/a amb coneixements d’enologia (60h)
 • Certificat manipulació d’aliments (10h)
 • Nutrició i dietètica (35h)

Administració i gestió

 • E-Facturació (30h)
 • E-Commerce (50h)

Ripollet, 28 de febrer de 2024