Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades Europees de Patrimoni 2023 aposten per recuperar la memòria local a través de records i postals

A través de les imatges i escrits de les postals antigues i també de la memòria oral, el programa de les JEP2023 vol recuperar històries, noms i sobrenoms de Ripollet, també involucrant joves artistes locals que ens ajudin a crear un Ripollet de postal.

Les Jornades Europees de Patrimoni 2023 aposten per recuperar la memòria local a través de records i postals.

‘Patrimoni Viu’ és el lema de les Jornades Europees del Patrimoni 2023 i és a través de la memòria, els records i aquells elements antics com les postals, que enguany l’Ajuntament de Ripollet es proposa recuperar aspectes de la història i el patrimoni local. És per això que el CIP Molí d’en Rata acollirà el pròxim cap de setmana un seguit de propostes que giraran entorn l’exposició temporal ‘Espero una postal’, produïda pel Museu d’Història de Catalunya, que es pot visitar al CIP fins al 7 de gener de 2024. Entre el divendres 13 i el diumenge 15 d’octubre, convidem a la ciutadania a participar i formar part d’aquesta recuperació de la memòria, que també ens ajuda a mantenir viu el nostre patrimoni material i immaterial.

Compartim records?
Les jornades locals s’iniciaran divendres amb el taller de memòria ‘Noms per la memòria’, on es vol recuperar i donar a conèixer l’origen d’alguns noms de cases, masies i sobrenoms amb els que es coneixien antigament. Es tracta d’una activitat oberta a tothom i, en especial, a la gent gran. El programa d’enguany vol ser intergeneracional i també vol involucrar persones joves, amb activitats com el taller d’Urban Sketching ‘Un Ripollet de postal’, amb la col·laboració de l’entitat RipoArt. Tindrà lloc dissabte a migdia i es tracta de dibuixar alguns elements patrimonials de Ripollet per convertir-los en postals de Ripollet. A més, dissabte, a través del canal d’Instagram de Ripollet Cultura, es podrà jugar al RipoQuiz, per posar a prova els coneixements de la ciutadania sobre la història agrícola de Ripollet. 

Una altra de les activitats del programa és ‘Compartim records?’, dissabte a la tarda, on col·lectius i entitats de Ripollet llegiran postals antigues amb acompanyament musical.

Les jornades, com és habitual, també comptaran amb portes obertes al CIP Molí d’en Rata i visites guiades a l’exposició ‘Espero una postal’. La reserva de places per a les visites i per al taller d’Urban Sketching es pot fer al telèfon 935 946 057 o a l’adreça electrònica reserves.molinderata@ripollet.cat.      

Ripollet, 5 d'octubre de 2023