Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet es converteix en una ciutat de postal

L’exposició ‘Espero una postal’, produïda pel Museu d’Història de Catalunya, es podrà visitar fins al 7 de gener de 2024 al CIP Molí d’en Rata. L’equipament ja ha fet una crida per a recollir, digitalitzar i exposar postals rebudes o escrites per persones de Ripollet.

Ripollet es converteix en una ciutat de postal.

El pròxim diumenge, 17 de setembre, a les 12 h, tindrà lloc la inauguració d’una nova exposició temporal del CIP Molí d’en Rata, Espero una postal. Aquesta mostra, produïda pel Museu d’Història de Catalunya, convida a conèixer un element popular que ha arribat fins a nosaltres com a petits episodis de vida amb temàtiques gairebé universals. L’emissor i el receptor de la postal es mouen en l’àmbit privat, però no secret, ja que la postal està concebuda per ser enviada sense la intimitat d’un sobre. A través d’elles, ens han fet arribar notícies de família, d’amor, de viatges arreu del món i desitjos que aquesta mostra vol revelar. La podreu visitar al CIP del 17 de setembre al 7 de gener de 2024.

Espero una postal és una mostra itinerant, que ha anat passant per diversos municipis i que compta amb una proposta lúdica i participativa per a la ciutadania en forma de bústia, el funcionament de la qual podran descobrir les persones que visitin l’exposició.

Petits episodis de vida de Ripollet
Des del Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata es treballarà per vincular el món de la postal amb la història i la cultura de Ripollet. Una d’aquestes primeres propostes és la crida per recollir, digitalitzar i exposar postals rebudes o escrites per persones de Ripollet, per tal de conèixer de primera mà aquests petits episodis de vida  en l’àmbit local. Qualsevol persona interessada a col·laborar, es pot apropar al CIP Molí d’en Rata, trucar al telèfon 935 946 057 o enviar un correu a molidenrata@ripollet.cat.

Espero una postal és un punt de partida per a un projecte que fomentarà el treball transversal, vinculant diversos sectors del municipi perquè tothom se’n pugui fer ressò. Així, la postal esdevindrà un element central a partir del qual s’articularan agents socials, culturals i educatius a través d’accions que s’aniran desvetllant a mesura que es desenvolupin. La mostra serà un dels elements claus del programa de les pròximes Jornades Europees de Patrimoni, que enguany tindran lloc entre el 13 i el 15 d’octubre, amb activitats per a tota mena de públics.

Ripollet, 13 de setembre de 2023