Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Punt mòbil de vacunació sense cita prèvia a Ripollet el dijous 8 de juliol

Dijous dia 8 de juliol s'instal·larà un punt de vacunació massiva al parc del Primer de Maig de Ripollet, de 10 a 20 h, per poder vacunar sense cita prèvia a tots els ripolletencs i ripolletenques que encara no hagin pogut rebre la vacuna.

ACTUALITZACIÓ: Durant el migdia s'ha decidit ampliar la franja de vacunació per a tots els majors d'edat. Més informació: https://www.ripollet.cat/actualitat/noticies/la-unitat-mobil-de-vacunacio-obre-la-franja-als-majors-de-18-anys

Per tal de poder accedir a la vacunació, cal que aquells veïns i veïnes de Ripollet es dirigeixin al bus de vacunació amb la targeta sanitària o un document d'identificació (DNI, passaport o NIE). La vacunació massiva està dirigida, en principi, a persones majors de 40 anys que, pels motius que siguin, tenen difícil l'accés a la vacuna. Així, es busca immunitzar el màxim nombre de ciutadans d'aquesta franja, on s'ha detectat un menor percentatge de vacunacions.

Cada bus comptarà amb un equip de 2 infermeres, 1 tècnic i dos administratius i tindrà una capacitat d’administrar vacunes a 600 persones cada dia. Cada autobús anirà acompanyat de dues carpes exteriors: en una carpa es farà el registre de les persones que es vacunaran, i en l’altra s’esperaran uns minuts després de la vacunació.

Actualment, segons dades de Salut, el 40% de la població vacunable a Catalunya té la pauta completa; les persones que estan ingressant a les UCI’s tenen entre 40 i 69 anys i, o bé no estan vacunades o només tenen una dosi. De fet, segons el conseller, hi ha dues franges encara vulnerables: la de 60 a 69 anys –que no tenen segona dosi i que, per això tenen menys protecció contra el virus- i la de 40 a 49 anys, que tenen una taxa de cobertura menor que altres grups.

“Per tant, és important arribar quant abans millor a tothom, també a les persones més vulnerables, a les que encara els costa anar a un punt de vacunació o als CAP”, ha emfatitzat Argimon abans de reiterar que aquesta estratègia permetrà també arribar a persones de 40 o menys anys de barris on les taxes de cobertura són millorables, i fer-ho amb la única dosi de Jansen, amb una immunització més ràpida i suficient contra les variants. “No tenim més mans; la primària ja va molt carregada i també està vacunant als CAP. Per això agraïm aquesta col·laboració, que no es limita només al vehicle, sinó també als professionals”, ha reblat Argimon.